18.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Η Microsoft αποκαλύπτει περισσότερα στοιχεία για τη λειτουργία των HoloLens!

    Οι περισσότερες εταιρείες χορεύουν αυτή τη στιγμή στους ρυθμούς του virtual reality. Ωστόσο, πρόθεση της Microsoft είναι να ακολουθήσει έναν διαφορετικό δρόμο, αναπτύσσοντας το Hololens, μία λύση που στηρίζεται στο augmented reality (επαυξημένη πραγματικότητα) και όχι στην εικονική πραγματικότητα. Όπως ήδη θα γνωρίζετε η συσκευή εξακολουθεί και αναπτύσσεται σε κάποια από τα «μυστικά» εργαστήρια της Microsoft, ωστόσο πρόσφατα ήρθαν στο φως μία σειρά από στοιχεία που σχετίζονται με τη λειτουργία τους.

    Microsoft Hololens 2

    Σύμφωνα με ένα report που μας έρχεται από το Ισραήλ, στη διάρκεια ενός event που έλαβε χώρα στο Τελ Αβίβ, ο υπεύθυνος της Microsoft, Bruce Harris, μίλησε για ορισμένες από τις δυνατότητες του augmented reality αναφέροντας κάποιες λεπτομέρειες αναφορικά με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του, αλλά και με την αίσθηση που θα αφήνει στον χρήστη του. Ειδικότερα, σε ότι έχει να κάνει με την μπαταρία του, όπως αποκάλυψε ο Harris, το HoloLens σε καθεστώς normal χρήσης θα κρατάει περίπου 5.5 ώρες, ενώ εάν αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας πιο «heavy» εργασίες, τότε η αυτονομία του θα κυμαίνεται περίπου στις 2.5 ώρες. Επιπλέον, το Hololens θα μπορεί να συνδεθεί θεωρητικά με δεκάδες άλλες συσκευές, καθώς θα υποστηρίζει Bluetooth και Wi-Fi, ενώ σε ότι έχει να κάνει το με το πεδίο όρασης του HoloLens, θα αφήνει μία αίσθηση όπως είναι να κοιτάζεις ένα monitor 15 ιντσών από απόσταση 60 εκατοστών περίπου.

    Microsoft Hololens 3

    Φυσικά, τα παραπάνω specs δεν θα πρέπει να θεωρούνται «τελικά», καθώς θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι το HoloLens να φτάσει στην τελική του μορφή. Ωστόσο, περισσότερα για το εν λόγω project της Microsoft θα μάθουμε μέσα στους επόμενους μήνες του 2016, όπου και αναμένεται να αρχίσει η αποστολή των πρώτων HoloLens προς τους developers.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles