18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Η Microsoft πουλάει το τμήμα των feature phones της Nokia στην κινεζική Foxconn!

    H Microsoft όσο περνάει ο καιρός φαίνεται ότι «απομακρύνεται» από το Nokia brand, καθώς το deal ανάμεσα στις γνωστές εταιρείες μάλλον δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Σταδιακά η Microsoft κόβει τον ομφάλιο λώρο που την συνδέει με την σκανδιναβική εταιρεία και αυτό είναι κάτι που φαίνεται από τις κινήσεις που πραγματοποιεί στην επιχειρηματική σκακιέρα. Ενδεικτικό είναι ότι πρόσφατα η αμερικανική εταιρεία με έδρα το Redmond προχώρησε στην πώληση του ειδικού τμήματος των feature phones της Nokia στην κινεζική Foxconn.

    Nokia feature phones 1

    To εν λόγω deal όπως μπορείτε να φανταστείτε θα φέρει πολλά χρήματα στα ταμεία της Microsoft. Συγκεκριμένα η FIH Mobile (το τμήμα κινητών της Foxconn) θα καταβάλλει το ποσό των 350 εκατομμυρίων δολαρίων, με τη συμφωνία να περιλαμβάνει την εκχώρηση ενός εργοστασίου κατασκευής feature phones στο Βιετνάμ. Από τα θετικά της συμφωνίας είναι ότι οι περίπου 4.500 εργαζόμενοι του εργοστασίου θα συνεχίσουν πλέον να εργάζονται κανονικά για λογαριασμό της Foxconn. Είναι γνωστό ότι η Microsoft δήλωσε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει την αγορά των smartphones (συγκεκριμένα το Windows 10 Mobile και το line-up των Lumia), ωστόσο η πρόθεση της να πουλήσει το τμήμα των feature phones της αποτελεί ίσως και ένα «σημάδι» ότι η γνωστή εταιρεία ενδεχομένως να προετοιμάζει την αποχώρηση της από τον κόσμο της κινητής τηλεφωνίας. Από τη στιγμή όμως βέβαια που δεν υπάρχει κάτι επίσημο μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε για το μέλλον της Microsoft στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles