13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Microsoft: Στα τελικά στάδια η ανάπτυξη Windows 10 Snapdragon PCs

    Η Microsoft επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται στην τελική φάση δοκιμών mobile PCs, τα οποία έχουν αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Qualcomm, με τις δυο εταιρείες να προσπαθούν να βρουν τρόπους πώς να πουλήσουν τις συγκεκριμένες συσκευές. «Ο χώρος των PCs και των συσκευών βρίσκονται σε παράλληλα σύμπαντα για πολλές δεκαετίες», ανέφερε ο Pete Bernard, group program manager για τα Windows στη Microsoft, κατά τη διάρκεια του Qualcomm 4G/5G Summit στο Hong Kong. «Εργαζόμαστε εντατικά στο Redmond με τους συνεργάτες μας στο San Diego και ήδη χρησιμοποιούμε καθημερινά πολλές τέτοιες συσκευές», συμπληρώνει.

    microsoft

    Αποκαλώντας το όλο project ως ευκαιρία να κάνουν το PC περισσότερο mobile και όντας ένα από τα πιο εντυπωσιακά projects, όπως είχε αναφέρει ο Cristiano Amon, executive VP της Qualcomm εκτός από την ενασχόληση με τα δίκτυα 5G, ο Bernard επισημαίνει ότι η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να βρουν πλέον τα σωστά «κανάλια» πωλήσεων. «Έχουμε μιλήσει αρκετά με τους παρόχους, όχι μόνο για το ποια σε κατηγορία μπορούν ενταχθούν και για τις δυνατότητες που συνεπάγονται, αλλά πως ακριβώς να τα φέρουμε στην αγορά και στα χέρια του τελικού χρήστη», τονίζει.

    Το όραμα της Microsoft να έχει τα PCs συνεχώς «συνδεδεμένα» μέσω μιας ενσωματωμένης SIM (eSIM), θα επιτρέπει τη γρήγορη ενεργοποίηση των συσκευών. Βέβαια, μια τέτοια εξέλιξη, απαιτεί και θεμελιώδεις αλλαγές στα δίκτυα των παρόχων. Με την ενσωματωμένη eSIM αλλά και με την always on connectivity να έχει βρει το δρόμο της για τα PCs, το επόμενο μεγάλο στοίχημα για την Qualcomm είναι η αυτονομία των συσκευών αυτών, με τον Bernard να σημειώνει ότι και σε αυτόν τον τομέα τα πράγματα πηγαίνουν εξαιρετικά.

    «Ένα από τα ωραία της υπόθεσης, είναι ότι δώσαμε μερικές από αυτές τις συσκευές σε ανώτερα στελέχη και μας επισήμαναν σχεδόν όλοι ότι υπήρχε πρόβλημα με την ένδειξη της μπαταρίας, καθώς έδειχνε τη συσκευή ακόμα φορτισμένη. Αποδείχθηκε ότι δεν επρόκειτο για κάποιο bug, απλά η διάρκεια της μπαταρίας είναι τόσο καλή», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Bernard. Όσον αφορά το πόσο ακριβές θα είναι αυτές οι συσκευές, ο ίδιος επισημαίνει ότι υπάρχει χώρος για μελλοντική ανάπτυξη, όπου περισσότερες εταιρείες θα εμπλακούν και θα παρουσιάσουν προϊόντα διαφορετικών κατηγοριών, διαφορετικών μεγεθών και με διαφορετικές τιμές.

    Υπενθυμίζουμε, ότι το 2016, η Microsoft είχε ανακοινώσει ότι τα Windows 10 θα καταφθάσουν και στους ARM επεξεργαστές της Qualcomm σε μια προσπάθεια να φέρουν τα PCs στον 21ο αιώνα, με ιδιαίτερη έμφαση στην μικρή κατανάλωση, στη συμβατότητα με δίκτυα κινητής και στη τεχνολογία eSIM. Τον περασμένο Μάιο, η Microsoft ανέφερε ότι εργάζεται με πολλούς κατασκευαστές, όπως την Asus, Lenovo και HP στη κατασκευή ποικίλων mobile PCs εξοπλισμένων με Snapdragon 835 και X16 LTE modem. Ακόμη και ο ίδιος ο CEO της Asus, Jerry Shen, είχε εκφράσει ότι αισθάνεται εντυπωσιασμένος από τη συγκεκριμένη καινοτομία.

    Λέτε η Microsoft να πετύχει σε αυτήν την προσπάθεια;

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles