20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Microsoft Teams: νέα χαρακτηριστικά για το δημοφιλές app, σχεδιασμένα να διευκολύνουν την τηλεργασία!

    Η ανακοίνωση της Microsoft περιλαμβάνει αλλαγές για το Teams, το Word και την πλατφόρμα Viva.

    Πρόσφατα η Microsoft ανακοίνωσε την εισαγωγή νέων χαρακτηριστικών για κάποια από τα πιο δημοφιλή της apps/ προγράμματα: συγκεκριμένα, οι αλλαγές αφορούν στο Teams, τη σουίτα Microsoft 365 και την πλατφόρμα Viva. Οι αλλαγές σχεδιάστηκαν ώστε να μπορούν να παρέχουν την ίδια ευελιξία εργασίας που απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι στον τεχνολογικό/ πληροφοριακό τομέα και σε άλλα επαγγέλματα. Πιο συγκεκριμένα, στο σχετικό blogpost από την εταιρεία, ο στόχος είναι να γίνει πιο εύκολη η δουλειά των λεγόμενων frontline workers (όρος που έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής εν μέσω πανδημίας και συμπεριλαμβάνει επάγγελμα που από την φύση τους δεν μπορούν να γίνουν αποστασιοποιημένα όπως γιατροί, νοσοκόμοι, μηχανικοί κ.ο.κ.).

    Οι αλλαγές ξεκινούν με ένα σταδιακό “άνοιγμα” σε public preview του Microsoft Endpoint Manager, ένα app σχεδιασμένο για να διαχειρίζεται συσκευές που χρησιμοποιούν Android Open Source Project (AOSP), που είναι λειτουργικό ιδιαίτερα δημοφιλές με τους developers εφαρμογών Android. Μέχρι πρότινος το Endpoint Manager υποστήριζε iOS and Android, ενώ με την “επεκταση” αυτή θα μπορεί να δίνει πρόσβαση σε εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμοποιούνται μόνο από εξειδικευμένα ιατρικά και όχι μόνο μηχανήματα, ‘οπως οι συσκευές RealWear οι οποίες είχαν ήδη συνδεσιμότητα με το Teams.

    Επιπλέον, η πλατφόρμα Viva Connections θα γίνει γενικά διαθέσιμη σε mobile μορφή από τον Νοέμβριο (αυτό το μήνα ξεκίνησε το public preview για το Viva Connections mobile). Για όσους δεν γνωρίζουν η πλατφόρμα Viva Connections είναι το εργαλείο employee engagement της Microsoft: ο βασικός του ρόλος είναι η διανομή εταιρικών νέων, επικοινωνιών και δεδομένων (που έχουν πρώτα εισαχθεί στο Teams) και λειτουργεί με βάση τις εφαρμογές Viva is built on Yammer, Steam Video, Teams Live events και τα intranet hubs του SharePoint.

    Σύμφωνα με την Emma Williams, corporate vice president, υπεύθυνη για την μεταμόρφωση του τρόπου εργασίας στην Microsoft, ο στόχος των αλλαγων αυτών είναι ο “εκδημοκρατισμός της εταιρικής κουλτούρας καθως και η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των frontline workers, όχι απλά γιατί είναι το σωστό, αλλά και γιατί αποτελούν το “πρόσωπο” κάθε εταιρείας και όσο πιο integrated νιώθουν τόσο καλύτερα λειτουργούν και αποδίδουν.

    Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Microsoft, η χρήση του Teams μεταξύ των frontline workers παρουσίασε μια αύξηση που ξεπέρασε το 150% τον τελευταίο χρόνο, με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της λιανικής, των οικονομικών υπηρεσιών, της φροντίδας υγείας αλλά και σε δημόσιες υπηρεσίες.

    Η Microsoft επίσης πρόσθεσε τη δυνατότητα οι χρήστες να ενσωματώσουν το Approvals app στο Word (ως add-in). Το ίδιο ισχύει και για το DocuSign που πλέον θα προσφέρεται ως επιλογή εισαγωγής ηλεκτρονικής υπογραφής με το Teams Approvals, επιτρέποντας την έκδοση/ υπογραφή εγκρίσεων να γίνεται σε περιβάλλον Teams.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles