24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Ημερίδα της Microsoft με θέμα: «Τεχνολογία: Καταλύτης Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης του Δημόσιου Τομέα»

    microsoft cyprus

    Ημερίδα με θέμα «Τεχνολογία: Καταλύτης Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης του Δημόσιου Τομέα» πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία. Στην ημερίδα που διοργάνωσε η Microsoft Κύπρου, συμμετείχαν αξιωματούχοι της κυβέρνησης, συνεργάτες της εταιρείας καθώς και στελέχη της Microsoft, τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό.

    Στο πλαίσιό των εργασιών της Ημερίδας, συζητήθηκαν διεξοδικά και αναλύθηκαν θέματα που αφορούν την αξιοποίηση της τεχνολογίας για καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και αποδοτικότερη εργασία του προσωπικού του δημοσίου τομέα, ασφαλέστερη κοινωνία με την εισαγωγή σύγχρονων τεχνολογικών καινοτομιών στην Κυπριακή Αστυνομία και ενδυνάμωση της εκπαίδευσης μέσω της τεχνολογίας με απώτερο σκοπό οι  μαθητές να αναπτύξουν τις δεξιότητες του 21ου αιώνα που απατούνται για την αγορά εργασίας.

    Αναφερόμενος στην εκδήλωση, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης δήλωσε «Η Κυβέρνηση συγχαίρει τη Microsoft για αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας ούτε μπορούμε να προχωρήσουμε σε ανάπτυξη χωρίς την αναβάθμιση των τεχνολογικών υποδομών. Μείναμε πίσω γιατί δεν έγιναν αυτά που έπρεπε. Με τη βοήθεια ειδικών και του ιδιωτικού τομέα, πρέπει να αξιοποιήσουμε τις προοπτικές και να προχωρήσουμε στην μεταρρύθμιση.»

    Έγινε επίσης σε βάθος ανάλυση θεμάτων που αφορούν: τον εκσυγχρονισμό των τηλεφωνικών υπηρεσιών, την αναβάθμιση των γραφείων εξυπηρέτησης σε μια πιο άμεση και ολοκληρωμένη υπηρεσία, εξοικείωση των κυβερνητικών υπαλλήλων με νέες τεχνολογίες, αποτελεσματική εκπαίδευση των εργαζομένων στο δημόσιο, η σημασία της κυβερνοασφάλειας, και η ενσωμάτωση της τεχνολογίας στη μαθησιακή διαδικασία και η επέκταση της μάθησης εκτός των σχολικών ωρών και πέραν από την αίθουσα διδασκαλίας.

    «Η προσέγγιση της Κύπρου στην τεχνολογία και η επίδραση που έχει στην εκπαίδευση είναι εντυπωσιακή, όπως και οι σημαντικές συμμετοχές από αξιωματούχους και επαγγελματίες του χώρου σε αυτή την εκδήλωση» δήλωσε ο κ. Alessandro Giacobbe Γενικός Διευθυντής Education Solutions and Partners της Microsoft. «Η ποικιλία καθώς και η ποιότητα της θεματολογίας των παρουσιάσεων, κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από τη διδασκαλία και την εκμάθηση, στην ασφάλεια δεδομένων, gamification και Internet of Things και άλλα, ενώ ιδιαίτερα σημαντικές ήταν και οι σε βάθος συζητήσεις που ακολούθησαν. Συνολικά ήταν μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση με πολλές πληροφορίες για μάθηση καθώς και παρουσίαση σημαντικών ιδεών και πρωτοβουλιών που μπορούμε να αναπαράγουμε και να αναπτύξουμε και σε άλλες χώρες», σημείωσε.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles