16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    H Microsoft τερματίζει (κι επίσημα) την υποστήριξη για Windows Phone 8.1 smartphones!

    Είναι γνωστό ότι η Microsoft το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει πετάξει λευκή πετσέτα στην αγορά των smartphones, καθώς από τη στιγμή που ούτε τα Windows 10 Mobile δεν κατάφεραν να σύρουν το κάρο από τη λάσπη, αυτό αποτέλεσε ουσιαστικά και το τελευταίο καρφί στο φέρετρο. Παρόλα αυτά, αν και η εταιρεία κολοσσός του computing δεν φαίνεται να νοιάζεται και ιδιαίτερα για την αγορά των smartphones, εξακολουθούσε (μέχρι πρότινος) να στηρίζει με updates τα κινητά που έφεραν τις παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού της (Windows Phone 8.1) που έκαναν την εμφάνιση τους πριν τα Windows 10 Mobile.

    Windows Phone 8 (1)

    Αν και μάλλον η είδηση που ακολουθεί αφορά λίγο κόσμο (ειδικότερα στην χώρα μας), καθώς είναι μάλλον ελάχιστοι οι εναπομείναντες users που έχουν στην κατοχή τους μία Windows Phone 8.1 συσκευή, η Microsoft ανακοίνωσε ότι από αύριο (12/7) τερματίζει (και επισήμως) την υποστήριξη για Windows Phone 8.1. Αν και οι Windows Phone users έχουν συρρικνωθεί, υπολογίζεται ότι οι συσκευές που «φοράνε» το συγκεκριμένο λειτουργικό αντιστοιχούν στο 70% του συνόλου. Όπως έγινε γνωστό, η Microsoft δεν θα τερματίσει πλήρως την υποστήριξη, καθώς θα εξακολουθεί να κυκλοφορεί minor security updates όποτε υπάρχει ανάγκη, αλλά σε γενικές γραμμές μην περιμένετε και πολλά από εδώ και στο εξής…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles