20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Microsoft: To Facebook Home “αντιγράφει” τα Windows Phone!

    nokia lumia yellow

    Σε ένα blog post, ο Corporate Vice President of Corporate Communications της Microsoft Frank Shaw, παρομοιάζει το Facebook Home με τα… Windows Phone.

    Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, βλέποντας την παρουσίαση, κοίταξε το ημερολόγιό του “όχι για να διαπιστώσει αν είναι ακόμη Πρωταπριλιά, αλλά για να δει αν βρίσκεται πίσω στο 2011”. Κι αυτό γιατί όπως πιστεύει, “το περιεχόμενο της παρουσίασης ήταν παρόμοιο μ’ αυτό στο launch event των Windows Phone 7.5 δύο χρόνια πριν”.

    Ο Shaw αναφέρει ότι η κεντρική ιδέα πίσω από τη δημιουργία των Windows Phone 7.5 Mango ήταν να “τοποθετήσουν τον άνθρωπο σε προτεραιότητα” και όχι τις εφαρμογές στο λειτουργικό. Αυτό αναφέρεται και σε ένα Youtube video το οποίο είχε κυκλοφορήσει η Microsoft το 2011 και, απ’ ό,τι φαίνεται, συμπίπτει με τη “φιλοσοφία” που ακολουθεί το Facebook στο Home.

    Το στέλεχος της Microsoft, πάντως, αναφέρει πως αντιλαμβάνεται γιατί το Facebook στράφηκε σε αυτή τη λύση, “αναζητώντας έναν τρόπο να φέρει τη λειτουργικότητα σε μία πλατφόρμα στην οποία αυτή απουσιάζει”, κατηγορώντας, πρακτικά, το Android ως ένα OS που δε δίνει σημασία στον άνθρωπο, αλλά στις εφαρμογές ενώ είναι και εξαιρετικά περίπλοκο. Επικροτεί, μάλιστα, την προσπάθεια του Facebook να δώσει στους χρήστες Android μία γεύση ενός ανθρωποκεντρικού τηλεφώνου, παροτρύνει όμως το κοινό να “λάβει την αυθεντική εμπειρία αυτού του είδους αγοράζοντας ένα Windows Phone”.

    Δείτε όλο το blog post του εδώ

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles