15.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Αυτά είναι τα πρώτα αξεσουάρ της Microsoft για τα Windows 8: Wedge Mobile keyboard και Wedge Touch mouse

    Έχουμε μερικούς μήνες μέχρι να δοθεί σε διαθεσιμότητα το νέο λειτουργικό Windows 8, το λειτουργικό που μας έχει υποσχεθεί η Microsoft ότι θα μας κάνει να δούμε τα Windows με διαφορετικό μάτι. Και είναι αλήθεια. Στο “touch” περιβάλλον των νέων Windows, αν και παραμένει η καθ’ όλα λειτουργική version του desktop, (χωρίς το start button, όμως) σίγουρα κάποιος θα χρειάζεται και τα κατάλληλα αξεσουάρ.

    Δεν είναι όμως, μόνο αυτό. Αν υπήρχε ένας λόγος να μην αγοράσει κανείς tablet, ειδικά για όσους δουλεύουμε με τους υπολογιστές μας και παράγουμε περιεχόμενο, άρα θεωρούμαστε “power users”, είναι ότι τα tablet δεν βοηθούν στην συγγραφή κειμένων και την δημιουργία περιεχομένου. Είναι περισσότερο για την απόλαυσή του.

    Η Microsoft έχει βαλθεί να το αλλάξει αυτό. Η αρχή έχει γίνει με την ανακοίνωση του Surface, του tablet που θα μπορούσε να το δει κανείς και… ανάποδα, σαν ultrabook. Η συνέχεια από την εταιρεία δίνεται τώρα, με την σειρά keyboard και mouse με την ονομασία Wedge.

     

    Wedge Mobile Keyboard


    Tο πληκτρολόγιο που παρουσιάζει η Microsoft είναι… πώς να το πει κανείς; Έξυπνο. Είναι λεπτό, ελαφρύ και διαθέτει άμεσα πλήκτρα για όλα τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά που μπορεί κανείς να χρειαστεί στα Windows 8, όπως το Search, Share, Settings ή Devices. Τροφοδοτείται ενεργειακά από ΑΑΑ μπαταρίες που μπαίνουν στην κάτω μεριά του αξεσουάρ. Πολύ έξυπνο είναι το κάλυμμα του . Είναι φτιαγμένο από μαλακό λάστιχο, φαίνεται αρκετά απαλό στην αφή και «κολλάει» πάνω στο πληκτρολόγιο με μαγνήτη. Δεν είναι όμως μόνο αυτή η χρησιμότητά του. Είναι με τέτοιο τρόπο σχεδιασμένο ώστε να “σπάει” και να λειτουργήσει σαν βάση στήριξης για το Windows 8 tablet, είτε όρθιο, είτε σε landscape. Το set keyboard και cover, θα κοστίζει 79,95 δολάρια στις ΗΠΑ.

     

    Wedge Touch Mouse


    Όσοι το έχουν δοκιμάσει λένε πως δεν είναι τόσο άβολο όσο φαίνεται. Το Wedge Touch Mouse είναι ένα από τα πιο μικρά και ελαφριά Mouse που έχουν κυκλοφορήσει και μία ΑΑ μπαταρία, μπορεί να το κρατήσει στη ζωή για 18 ολόκληρους μήνες. Η επικλινής επιφάνειά του αναγνωρίζει τόσο οριζόντιες και κάθετες χειρονομίες για scrolling, εκτός από τα γνωστά κλικ επιλογής. Το Wedge διαθέτει επίσης και την τεχνολογία Blue Track lazer, της Microsoft που το καθιστά ικανό να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε επιφάνεια, αν και δύσκολα θα μας φανταζόμασταν να το χρησιμοποιούμε σε μία άγρια επιφάνεια. Επιφύλαξη επίσης διατηρούμε για το μέγεθός του, τουλάχιστον για όλους εκείνους που για κάποιο λόγο επιμένουν πεισματικά στα μεγάλα mouse. Η τιμή του στις ΗΠΑ θα είναι 69,95 δολάρια και περιμένουμε να το δοκιμάσουμε σύντομα και να σας μεταφέρουμε εντυπώσεις.

     

    Στην σειρά των Windows 8 αξεσουάρ, η Microsoft φέρεται να κυκλοφορήσει και την σειρά Sculpt, σε mouse και mobile keyboard, στην τιμή των 49,95 δολαρίων, ως μία πιο οικονομική πρόταση που θα συνοδεύει τα Windows 8 tablets, αλλά και PC. Αν και η εταιρεία δεν ανακοίνωσε την ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας των περιφερειακών της, στοιχηματίζουμε ότι θα βρίσκονται στην αγορά μαζί με την επίσημη διάθεση του λειτουργικού Windows 8, στις 26 Οκτωβρίου 2012.

     

    Δείτε το φωτογραφικό υλικό

    Πηγή: The Verge

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles