17.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Τα Windows 8 θα κάνουν boot μόνο στο Metro UI

    Όχι, ευτυχώς δεν αποτελεί επίσημη θέση της Microsoft, απλά μία διαπίστωση του Rafael Rivera, συγγραφέα του επερχόμενου βιβλίου Windows 8 Secrets. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία του Steve Ballmer μπορεί να αλλάξει γνώμη μέχρι τον Οκτώβριο. Ο λόγος για την απουσία της επιλογής που θα έπρεπε να είχε ο χρήστης ώστε να κάνει boot είτε στο Metro UI είτε στην παραδοσιακή επιφάνεια εργασίας.

    Αντίθετα, τα Windows 8 φαίνεται πως κάνουν υποχρεωτικά boot μόνο στο «τετραγωνισμένο» περιβάλλον του Metro UI. Αυτό αναμένεται να προκαλέσει αμηχανία στις επιχειρήσεις που θα πρέπει να εκπαιδεύσουν ξανά τους υπαλλήλους τους, σε απλούς χρήστες που θα ήθελαν κάποιο χρόνο για να συνηθίσουν τη μετάβαση, και γενικά σε όσους δεν τα πηγαίνουν πολύ καλά με τις αλλαγές.

    Όλα αυτά είναι δικαιολογημένα, καθώς το Metro UI δεν είναι τόσο… «κατάλληλο» όσο το desktop σε τυπικούς υπολογιστές χωρίς οθόνες αφής. Κάποιες «αλχημικές» λύσεις θα ήταν η δημιουργία ενός startup shortcut που να εμφανίζει το desktop, ή η αλλαγή της μεταβλητής shell στη registry. Δυστυχώς αυτές τις μέρες δεν ευκαιρούμε να δοκιμάσουμε τίποτα από όλα αυτά, για να διαπιστώσουμε αν πετυχαίνουν.

    Πηγή : ZDnet

    Δημήτρης Θωμαδάκης
    Δημήτρης Θωμαδάκης
    The Matrix cannot tell you who you are

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles