19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Μικρά tips για να μην ξεμείνεις από αποθηκευτικό χώρο στην Android συσκευή σου

    Για τους περισσότερους από τους χρήστες Android smartphones, οι συσκευές με μνήμη πάνω από 16GB είναι συχνά εκτός του προϋπολογισμού τους! Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα σχετικά με την αποθήκευση. Αν τραβάτε πολλές φωτογραφίες, παίζετε παιχνίδια και κατεβάζετε πολλές εφαρμογές σύντομα ο αποθηκευτικός σας χώρος θα εξαντληθεί! Μπορεί να είναι εξοργιστικό αλλά υπάρχουν τρόποι να το αντιμετωπίσετε και το secnews.gr μας μεταφέρει κάποια tips που πρέπει να έχετε στο νου σας.

    Android

    Φωτογραφίες και Βίντεο

    Οι φωτογραφίες και τα βίντεο καταναλώνουν υπερβολικό αποθηκευτικό χώρο. Σας δείχνουμε μερικά κόλπα ώστε να μην ξεμείνετε υπερβολικά γρήγορα:

    Κατά τη λήψη προσπαθήστε να τραβάτε λιγότερες φωτογραφίες. Επανεξετάστε τις φωτογραφίες που τραβήξατε και μη διστάζετε να σβήνετε αυτές που δε θέλτε. Αν ανεβάζετε φωτογραφίες στο Διαδίκτυο τραβήξτε τες με χαμηλότερη ανάλυση. Θα έχετε μικρότερα μεγέθη αρχείων.

    Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιείτε το Google Photos. Αυτή η δωρεάν εφαρμογή δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας των φωτογραφιών στους servers της Google. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να τις αφαιρέσετε από τη συσκευή σας και να ελευθερώσετε μνήμη αφού θα είναι αποθηκευμένες εκεί.

    Media

    Η χρήση cloud-based υπηρεσιών είναι πάλι μια καλή λύση. Εγγραφείτε σε μια υπηρεσία streaming όπως τα Google Play Music, Deezer ή το Spotify. Με τη μουσική σας βιβλιοθήκη στο cloud μπορείτε να σβήσετε τα αρχεία mp3 από τη συσκευή σας.

    Εφαρμογές

    Ένας καλός εμπειρικός κανόνας με τις εφαρμογές είναι ο εξής: αν μπορείτε να το κάνετε online, μην κατεβάζετε την εφαρμογή αλλά κάντε σελιδοδείκτη την ιστοσελίδα. Δημοφιλείς εφαρμογές όπως το Facebook και η Wikipedia έχουν αντίστοιχες web versions. Με το να κάνετε σελιδοδείκτες τις ιστοσελίδες αντί να κατεβάσετε τις εφαρμογές ελευθερώνετε εκπληκτικό ποσό του αποθηκευτικού χώρου. Επίσης αν χρησιμοποιείτε τον Chrome ψάξτε και την επιλογή «»add to home screen». Αυτό σας επιτρέπει να βάλετε συντομεύσεις ιστοσελίδων στην αρχική οθόνη του τηλεφώνου σας ακριβώς όπως αν ήταν εφαρμογές.

    Αποθηκευμένα Δεδομένα

    Αν ρίξετε μια ματιά στο τηλέφωνο σας θα βρείτε εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε συχνά. Αν δε σας χρειάζονται απλά διαγράψτε τες. Το να απαλλαγείτε από εφαρμογές που χρησιμοποιείτε σπάνια θα δημιουργήσει ένα σημαντικό ποσό χώρου αποθήκευσης,

    Επίσης οι περισσότερες εκδόσεις του Android μπορούν να σας πουν πόση μνήμη χρησιμοποιούν οι εφαρμογές. Πολλές εφαρμογές (όπως και οι υπηρεσίες streaming) αποθηκεύουν δεδομένα στο τηλέφωνό σας για μια πιο ομαλή εμπειρία, αλλά αυτό καταναλώνει και μνήμη. Υπάρχει συνήθως ένα κουμπί «Διαγραφή Δεδομένων» στις ρυθμίσεις που σβήνει αυτά τα δεδομένα αλλά όχι και την εφαρμογή.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles