20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Μικρές νίκες, απλά βήματα, μεγάλα αποτελέσματα!

    Μπορεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός να είναι η μεγάλη πρόκληση της εποχής μας για τις επιχειρήσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι περισσότεροι υπεύθυνοι έχουν άποψη για το πώς ακριβώς θα επιτύχουν τα βέλτιστα αποτελέσματα. Η απάντηση της SoftOne σε αυτό είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός με απλά και εφικτά βήματα, τα οποία προσφέρουν άμεσα αποτελέσματα, είναι επακριβώς κοστολογημένα και δεν απαιτούν μεγάλες αρχικές επενδύσεις.

    Προκλήσεις 

    Οι αλλαγές στο παγκόσμιο επιχειρηματικό γίγνεσθαι είναι σημαντικές, με τις επιχειρήσεις να αναγκάζονται να ακολουθήσουν τις εξελίξεις για να παραμείνουν ανταγωνιστικές. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί μία από τις σημαντικότερες νέες προκλήσεις, καθώς σημαίνει διείσδυση των ψηφιακών τεχνολογιών στις επιχειρήσεις. Σε πρακτικό επίπεδο υλοποιείται μέσω διαφόρων ψηφιακών πλατφορμών, του IoT, του cloud, της Τεχνητής Νοημοσύνης κλπ.

    Η λύση 

    Δυστυχώς όμως, το τοπίο δεν είναι ξεκάθαρο όσον αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό, καθώς σύμβουλοι και ειδικοί περισσότερο συσκοτίζουν παρά διευκολύνουν τις επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, αντί να προσφέρουν στοχευμένες και κοστολογημένες προτάσεις, μιλάνε γενικόλογα αποτρέποντας στην πράξη τις επιχειρήσεις από το να πάρουν καίριες αποφάσεις για το μέλλον τους.

    Σε αυτό το πρόβλημα έρχεται να δώσει λύση η SoftOne με την προσέγγισή της περί ψηφιακού μετασχηματισμού με απλά και εφικτά βήματα που οδηγούν σε μικρές νίκες. Να θυμίσουμε ότι η εταιρεία υπήρξε πρωτοπόρος σε ζητήματα όπως το συνδρομητικό μοντέλο στο επαγγελματικό software (ERP / CRM) αλλά και στις λύσεις cloud.

    Ποιες είναι οι βασικές αρχές της πρότασής της; 

    Σε πρώτο επίπεδο βασίζεται στο γεγονός δεν υπάρχει εξαρχής λόγος σχεδιασμού του συνόλου της υλοποίησης με κάθε λεπτομέρεια. Και αυτό γιατί απαιτούνται σημαντικές επενδύσεις, με πιθανή συνέπεια την αναστάτωση των ήδη υπαρχουσών διεργασιών και υποδομών. Παρεμπιπτόντως, με τον τρόπο αυτόν η απόσβεση είναι πιθανόν να έρθει μετά από καιρό, δίχως να είναι και εξασφαλισμένη.

    Simple steps

    Σύμφωνα με τη SoftOne, αυτό που προέχει είναι τα λεγόμενα «simple steps» που το καθένα ολοκληρώνεται πριν ακολουθήσει το επόμενο. Μάλιστα, μιας και είναι απόλυτα προσδιορισμένα, μετρήσιμα και κοστολογημένα, το καθένα οδηγεί σε μια μικρή νίκη. Αυτό σημαίνει ότι η επιχείρηση δεν χρειάζεται να μπλέξει με σημαντικές αρχικές επενδύσεις, με χρονοβόρες αναλύσεις και δύσκολες αποφάσεις που πιθανώς να καταλήξουν σε αποτυχία.

    Ένα παράδειγμα μικρού και αποτελεσματικού βήματος είναι η υλοποίηση του e-invoicing που πραγματοποιείται ταχύτατα, αλλά και στη συνέχεια η σταδιακή ενσωμάτωση συστημάτων όπως τα cloud ERP και CRM. Η διαδικασία θα ξεκινήσει, βελτιώνοντας σημαντικά την εικόνα της επιχείρησης. Σταδιακά οι λύσεις θα αρχίσουν να ενοποιούνται δίνοντας λύση στο χρόνιο πρόβλημα του integration, προκειμένου η επιχείρηση να περάσει στο επόμενο στάδιο του ψηφιακού μετασχηματισμού.

    Επιπλέον, το τμήμα ΙΤ θα μπορεί να επικεντρωθεί σε κερδοφόρες και παραγωγικές ασχολίες, εφόσον όλα θα λειτουργούν αποτελεσματικά και απρόσκοπτα, σε συνεργασία με τις υπάρχουσες υποδομές.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles