20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Μικρή επιδείνωση σημείωσε τον Μάρτιο το επιχειρηματικό κλίμα στο λιανικό εμπόριο

    Παρά την βελτίωση που παρουσίασε το οικονομικό κλίμα στην Κύπρο τον Μάρτιο 2016 με τον Δείκτη Οικονομικής Συγκυρίας (ΔΟΣ) να αυξάνεται κατά 1,2 μονάδες σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο 2016, το επιχειρηματικό κλίμα στο λιανικό εμπόριο σημείωσε μικρή επιδείνωση ως αποτέλεσμα δυσμενέστερων αξιολογήσεων των επιχειρήσεων σχετικά με τις πωλήσεις τους τελευταίους τρείς μήνες.

    Σε ότι αφορά την αύξηση του Δείκτη Οικονομικής Συγκυρίας (ΔΟΣ), σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του κέντρου οικονομικών ερευνών του Πανεπιστημίου Κύπρου, οφείλεται σε περαιτέρω καλυτέρευση του επιχειρηματικού κλίματος στις υπηρεσίες και, σε μικρότερο βαθμό, σε ενίσχυση της οικονομικής εμπιστοσύνης των καταναλωτών.

    Η άνοδος του επιχειρηματικού κλίματος στις υπηρεσίες τον Μάρτιο προέρχεται από πιο αισιόδοξες αξιολογήσεις για την οικονομική κατάσταση και τη ζήτηση των επιχειρήσεων τους τελευταίους τρεις μήνες. Η ενδυνάμωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Μάρτιο συνδέεται με λιγότερο απαισιόδοξες απαντήσεις για την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών τους επόμενους 12 μήνες καθώς και με εκτιμήσεις των καταναλωτών για καλύτερες προοπτικές στην αγορά εργασίας.

    Σημειώνεται επίσης ότι στις κατασκευές το οικονομικό κλίμα παρέμεινε σταθερό στα επίπεδα του Φεβρουαρίου, αν και οι εκτιμήσεις για τις προοπτικές απασχόλησης σημείωσαν βελτίωση. Στη μεταποίηση το κλίμα τον Μάρτιο δεν παρουσίασε μεταβολή.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles