18.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Το Oculus VR έρχεται στο Minecraft!

    Το Minecraft είναι χωρίς αμφιβολία ένα παιχνίδι “φαινόμενο”, το οποίο έχει αφήσει το δικό του στίγμα στον κόσμο του gaming και της ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας. Για αυτό μόνο ως τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι η Microsoft πριν από μερικούς μήνες επένδυσε περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια για να εξαγοράσει την  εταιρεία ανάπτυξης του, Mojang. Αφού λοιπόν το Minecraft έχει κατακτήσει σχεδόν τα πάντα και έχει κυκλοφορήσει σε όλες τις gaming platforms ήταν λογικό ότι δεν θα αργούσε η ώρα που θα συνδεόταν με τον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας.

    Minecraft-oculus_7018984

    Όπως ανακοινώθηκε επισήμως στο πλαίσιο του Oculus Connect Conference από την Oculus και την Mojang, η Windows 10 έκδοση του Minecraft θα υποστηρίζει το Oculus VR. H νέα VR έκδοση του Minecraft θα είναι διαθέσιμη από το online store των Windows και του Oculus την προσεχή άνοιξη, ενώ οι users που έχουν ήδη αγοράσει την PC έκδοση του Minecraft θα μπορούν να προμηθευτούν την Windows 10 edition, χωρίς καμία απολύτως χρέωση! Αν και δεν έγιναν γνωστές πολλές λεπτομέρειες για τον τρόπο που το concept του VR θα εισχωρήσει στον κόσμο του Minecraft, παρόλα αυτά μέσα στις επόμενες εβδομάδες σίγουρα θα μάθουμε περισσότερα. Η πλάκα είναι ότι αυτή δεν είναι η πρώτη απόπειρα για να έρθει το Minecraft πιο κοντά με την εικονική πραγματικότητα, καθώς πριν από αρκετούς μήνες (την εποχή που η Mojang ήταν ανεξάρτητη και δεν είχε περάσει ακόμη στα χέρια της Microsoft), το αφεντικό της Oculus, Palmer Luckey είχε προσεγγίσει τον εμπνευστή του πετυχημένου sandbox game, Markus «Notch» Persson, για να δημιουργήσουν μαζί μία VR version του Minecraft. Ωστόσο, το deal αυτό τελικά δεν συνέβη ποτέ, καθώς ο Notch «στράβωσε» όταν έμαθε ότι η Oculus προσχώρησε στον όμιλο εταιρειών του Facebook!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles