17.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Επιβεβαιώνεται το Minecraft: Pocket Edition για Windows Phone!

    Χωρίς αμφιβολία, η εξαγορά της εταιρείας ανάπτυξης του Minecraft, Mojang, από την Microsoft αδιαμφισβήτητα αποτέλεσε το μεγάλο deal της φετινής χρονιάς. Για αυτό λοιπόν, ήταν μάλλον θέμα λίγων εβδομάδων μέχρι να δούμε τα πρώτα προϊόντα που θα αποτελούν το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης συμφωνίας. Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο lead developer της Mojang, Jens Bergensten, η Mojang έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη του Minecraft: Pocket Edition, μίας έκδοσης του γνωστού παιχνιδιού για Windows Phone.

    minecraft__2

    Ο Jens δεν παρέλειψε να αναφέρει όταν ρωτήθηκε σχετικά, ότι ήδη υπάρχει μία working version του Minecraft για συσκευές που υποστηρίζουν το Windows Phone OS, αν και όπως χαρακτηριστικά τόνισε θα πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα ακόμη σε προγραμματιστικό επίπεδο μέχρι να ολοκληρωθεί με επιτυχία η Windows Phone version του Minecraft. Η παραπάνω κίνηση, απλώς επιβεβαιώνει ότι σε μεγάλο ποσοστό η εξαγορά της Mojang πραγματοποιήθηκε, έτσι ώστε η Microsoft να τονώσει περαιτέρω τον τομέα του mobile gaming που άλλωστε αποτελεί και έναν από τους στόχους του Satya Nadella. Ενδεικτικό της τεράστιας επιτυχίας που απολαμβάνει το Minecraft, είναι ότι η Minecraft: Pocket Edition που ήδη κυκλοφορεί στο App Store και στο Google Play έχει πουλήσει περισσότερα από 21 εκατομμύρια copies.

    minecraft_guy_1

    Η Microsoft στοχεύει στην ενδυνάμωση του cross-platform χαρακτήρα του Minecraft, καθώς ο τίτλος που δημιούργησε ο Markus Persson έχει τη δυναμική να εδραιωθεί ακόμη περισσότερο σε οποιαδήποτε platform και εάν κυκλοφορήσει (να πιάσουν άλλωστε τόπο και τα 2.5 δισεκατομμύρια δολάρια που κατέβαλλε η Microsoft για να εξαγοράσει την Mojang).

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles