20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Minecraft Pocket Edition, τέλος η υποστήριξη στα Windows Phones!

    Αν και η Microsoft δεν έχει επισήμως ανακοινώσει την απόσυρση της από την αγορά των smartphones, ωστόσο είναι σαφές ότι πλέον δεν εστιάζει τόσο πολύ στην συγκεκριμένη κατηγορία συσκευών όπως στο παρελθόν. Για αυτό δεν θα πρέπει να μας προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι αρκετοί developers τερματίζουν την υποστήριξη τους από τις πλατφόρμες Windows 10 Mobile / Windows Phone 8.1, ενώ αρκετά apps αναπτύσσονται πλέον αποκλειστικά σε Android και iOS. Αυτό βέβαια που ομολογουμένως να μην το περιμέναμε τόσο εύκολα είναι την ίδια την Microsoft να σταματάει την υποστήριξη από apps που της ανήκουν, όπως συνέβη με την περίπτωση του Minecraft Pocket Edition.

    minecraft-pocket-edition-l950xl

    Αν και δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση, καλά πληροφορημένες πηγές μέσα από την Microsoft αναφέρουν ότι ήδη έχει σταματήσει η ανάπτυξη νέων updates για το γνωστό game, το οποίο αποτελεί «φαινόμενο» για τη βιομηχανία του gaming. Αν και το Minecraft Pocket Edition θα εξακολουθήσει να υπάρχει κανονικά για download στο Windows Store, ωστόσο δεν θα υπάρχουν μελλοντικά updates, πράγμα που σημαίνει ότι εάν υπάρξει κάποιο update στο λειτουργικό Windows 10 Mobile μπορεί ενδεχομένως να προκαλέσει προβλήματα με bugs ή κακή απόδοση. Αν και μία τέτοια κίνηση σίγουρα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «περίεργη» από την πλευρά της Microsoft, παρόλα αυτά φήμες αναφέρουν ότι τα νούμερα των χρηστών που χρησιμοποιούν την mobile έκδοση του γνωστού παιχνιδιού είναι εξαιρετικά χαμηλά, εάν συγκριθούν με τις άλλες πλατφόρμες, για αυτό εάν το δούμε το θέμα από μία πιο business σκοπιά δεν είναι καθόλου απίθανο η Microsoft να προχωρήσει σε μία τέτοιου είδους κίνηση, ακόμη και εάν το franchise του Minecraft ουσιαστικά της ανήκει.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles