19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Μήνυση στη Microsoft από πρώην υπαλλήλους για εργασία που τους προκάλεσε μετατραυματικό σοκ

    Δύο πρώην υπάλληλοι της Microsoft μηνύουν την εταιρεία καθώς η δουλειά τους περιελάμβανε το να βλέπουν φωτογραφίες και video από υλικό “σχεδιασμένο ώστε να ψυχαγωγεί κάποια από τα πιο διεστραμένα και άρρωστα μυαλά στον κόσμο”. Οι Henry Solo και Greg Blauert εργαζόταν στο τμήμα online ασφάλειας της εταιρείας, με αρμοδιότητα το να εξετάζουν ποιο online περιεχόμενο πρέπει να αφαιρεθεί και να αναφερθεί στην αστυνομία. Έχοντας αυτή τη θέση, έπρεπε να βλέπουν σοκαριστικό υλικό όπως εικόνες παιδικής πορνογραφίας, φόνους, κτηνοβασίες και ανάρμοστες σεξουαλικές επιθέσεις.

    microsoft-building

    Κατέθεσαν μήνυση εναντίον της Microsoft τον περασμένο μήνα, κατηγορώντας την εταιρεία για αμέλεια και παραβίαση του νόμου περί προστασίας καταναλωτών. Τόσο ο Soto όσο και ο Blauert ισχυρίζονται ότι υποφέρουν τώρα από μετατραυματικό σοκ.

    Ο πρώτος σημειώνει ότι η Microsoft τον μετέφερε στο τμήμα online ασφάλειας της εταιρείας το 2008 και η πολιτική της εταιρείας τον ανάγκασε να μείνει για ενάμιση χρόνο σ’ αυτό, ενώ είχε εφιάλτες και παραισθήσεις αφότου είδε ένα κορίτσι να κακοποιείται και να το σκοτώνουν. Ο δεύτερος είχε καταρρεύσει για αντίστοιχους λόγους το 2013 και βρίσκεται σε θεραπεία για μετατραυματικό σοκ.

    Και οι δύο κατηγορούν τη Microsoft ότι δεν τους προειδοποίησε από το τι τους περίμενε στην εργασία τους και δεν τους παρείχε ψυχολογική υποστήριξη, με την εταιρεία να πρέπει τώρα να απολογηθεί για το ζήτημα και να καταθέσει τη δική της άποψη.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles