18.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Μήνυση στη Microsoft για τα Windows Live Tiles

    Αγωγή φαίνεται ότι έχει υποβάλλει στη Microsoft η εταιρεία SurfCast, κατηγορώντας την για αντιγραφή ενός διπλώματος ευρεσιτεχνίας της που σχετίζεται με τα live tiles που χρησιμοποιεί πλέον η αμερικανική εταιρεία στα Windows.

    Η αγωγή συμπεριλαμβάνει όλες τις φορητές συσκευές που χρησιμοποιούν τα λειτουργικά συστήματα Windows Phone 7 και Windows Phone 8, καθώς και PC που χρησιμοποιούν τα Windows 8 και RT.


    H SurfCast υποστηρίζει ότι σκέφτηκε πρώτη τη σχετική “τεχνολογία”. Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα της σημειώνει ότι σχεδίασε αυτό το “νέο concept” και συμπλήρωσε πατέντα σχετική με τα “Tiles” τον Οκτώβριο του 2000. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας  εκδόθηκε, τελικά, τον Απρίλιο του 2004, με τη SurfCast να ισχυρίζεται ότι η Microsoft γνώριζε γι’ αυτό, όταν συμπλήρωσε τη δική της αίτηση ευρεσιτεχνίας.

    Η πατέντα της SurfCast

    H Surfcast περιγράφει τα Tiles στην ιστοσελίδα της γράφοντας σχετικά μ’ αυτά:

    Τα tiles μπορούν να “θεωρηθούν “δυναμικά” εικονίδια που μπορούν να ενημερώνονται. Ένα tile είναι διαφορετικό από ένα εικονίδιο, καθώς μπορεί να είναι ταυτόχρονα επιλέξιμο και “ζωντανό”, περιλαμβάνοντας ανανεούμενο περιεχόμενο που παρέχει προβολή των πληροφοριών σε πραγματικό ή σχεδόν πραγματικό χρόνο.

    Τα tiles μπορούν να παρέχουν δυναμικό bookmarking, δηλαδή προβολή -με μια ματιά- της τρέχουσας κατάστασης του προγράμματος, του αρχείου ή του περιεχομένου που σχετίζονται μ’ αυτά.

    Τα tiles επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν όλο το περιεχόμενο, τις εφαρμογές και τους πόρους τους, ανεξάρτητα από το σε ποια φορητή συσκευή, ταμπλέτα ή υπολογιστή ή στο σύννεφο βρίσκονται, οπτικά μπροστά τους, καθώς ενημερώνονται δυναμικά.

    H Microsoft δεν έχει σχολιάσει ακόμη το θέμα της αγωγής, οπότε αναμένουμε εξελίξεις γύρω από το ζήτημα που έχει προκύψει.

    Πηγή: CNET

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles