16.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Μήνυμα του νέου πρόεδρου της ΟΕΒ κ. Γιώργου Πέτρου: Η καταλληλότερη στιγμή να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις

    Ως την καταλληλότερη στιγμή «να προχωρήσουμε στις μεταρρυθμίσεις με τις οποίες όλοι συμφωνούμε», χαρακτήρισε ο νέος πρόεδρος της ΟΕΒ κ. Γιώργου Πέτρου, ο οποίος πριν από λίγες μέρες εξελέγη ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ).

    Αναλυτικότερα,όπως μεταξύ άλλων αναφέρει ο κ. Γιώργος Πέτρου σε Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του «Αυτή είναι η καταλληλότερη συγκυρία να εξαλείψουμε αυτά που μας οδήγησαν στην κατάρρευση, να θέσουμε θεμέλια ισχυρά και ακλόνητα που θα αντέξουν σε οποιανδήποτε κρίση, να θωρακίσουμε τις αντοχές της οικονομίας έτσι που κανένα «ατύχημα» να μην μπορεί να μετατραπεί σε εθνική συμφορά.  Αυτή είναι η καταλληλότερη στιγμή να προχωρήσουμε στις μεταρρυθμίσεις με τις οποίες όλοι συμφωνούμε, να αφήσουμε οριστικά πίσω τα βαρίδια του χειρότερου μας εαυτού, να θάψουμε βαθιά τους αναχρονισμούς που καταπνίγουν τις δημιουργικές δυνάμεις του φιλόπονου, φιλεργατικού και φιλοπρόοδου λαού μας. Είναι η ώρα, να τελειώνουμε με τον εκσυγχρονισμό μιας κρατικής μηχανής δομημένης στα πρότυπα και τις ανάγκες κοινωνίας και οικονομίας του 1960, να τελειώνουμε με τον μινώταυρο της γραφειοκρατίας, να μπούμε στην υγιή συνεργασία των συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. Να ξαναγράψουμε την διακυβέρνηση με όρους ψηφιακούς, με τις εφαρμογές των θαυμάτων της τεχνολογίας να δώσουμε σε κάθε κάτοικο πρόσβαση στα δημόσια, στα επιχειρηματικά, στα οικονομικά και στα κοινωνικά δρώμενα.

    Να εγκύψουμε στην Βιομηχανία μας και τα προβλήματα της, να συντονιστούμε και με στρατηγικό σχεδιασμό να εισέλθουμε στην τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, στην παραγωγή της τεχνητής νοημοσύνης και στον διπλασιασμό της συνεισφοράς της στο ΑΕΠ της χώρας.

    Να μεταρρυθμίσουμε την στοιχειώδη, μέση και τεχνική εκπαίδευση, να φτιάξουμε πολίτες μιας οικονομίας που διαγράφει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς δεκάδες επαγγέλματα και δημιουργεί σωρεία νέων, άγνωστων ως χθες ειδικοτήτων και αναγκών. Να απελευθερώσουμε την δυναμική της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, να την αφήσουμε απερίσπαστη να μετατρέψει την Κύπρο σε μια απέραντη φοιτητούπολη και σε συνεργασία με την πραγματική οικονομία να απογειώσει την έρευνα και την καινοτομία».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles