16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    MIPS Creator CI20. Ένα ακόμη Raspberry “wannabe”!

    To Raspberry έχει καταφέρει ήδη να αποκτήσει το δικό του φανατικό, καθώς χιλιάδες users ξοδεύοντας ένα αμελητέο ποσό μπορούν να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν πραγματικά μικρά θαύματα. Για αυτό και όλο και περισσότερες εταιρείες επιχειρούν να κλέψουν λίγη από τη δόξα του μικρού αλλά θαυματουργού Raspberry Pi, προτείνοντας τις δικές τους λύσεις. Μία από αυτές είναι και η Imagination Technologies,  η οποία ακολουθώντας τη πετυχημένη συνταγή του Raspberry κυκλοφόρησε το MIPS Creator CI20.

    MIPS_Creator_CI20

    To Creator CI20 χαρακτηρίζεται ως ένας mini-υπολογιστής, o οποίος σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη του να μεταφέρει παντού το λειτουργικό Linux, χαρίζοντας μία σειρά από δυνατότητες στους users που αρέσκονται στον προγραμματισμό και στον πειραματισμό γενικότερα. Το Creator CI20 δύναται να υποστηρίξει τόσο λειτουργικό Linux όσο και Android KitKat 4.4 και φυσικά είναι δομημένο πάνω σε έναν καθαρά open source χαρακτήρα, επιτρέποντας τη δυνατότητα για boot του λειτουργικού μέσω flash memory ή SD Card. Όσον αφορά τα tech specs του μην περιμένετε να βρείτε στο μικροσκοπικό κύκλωμα του να κρύβεται κάποιο υπολογιστικό “κτήνος”, όμως το Creator CI20 έχει αρκετές δυνατότητες που σίγουρα καλύπτουν τους users που λατρεύουν τον πειραματισμό. Συγκεκριμένα το εν λόγω microcomputer διαθέτει εναν Ingenic JZ4780 επεξεργαστή χρονισμένο στα 1.2GHz μαζί με 512ΚΒ μνήμης L2 cache, όπως επίσης ένα PowerVR SGX540 chip που αναλαμβάνει τη διαχείριση των γραφικών, Όσον αφορά τη μνήμη του, το Creator CI20 διαθέτει 1GB DD3 SDRAM και 4GB flash storage, ενω επιπλέον προσφέρει δύο USB θύρες, όπως επίσης μία HDMI και υποστηρίζει 802.11 b/g/n Wi-Fi και Bluetooth.  MIPS-Creator-C120_Screen_Android_left_RGB

    Οι users που ενδιαφέρονται να το αποκτήσουν, μπορούν να το παραγγείλουν από το επίσημο site της Imagination Technologies, καταβάλλοντας το ποσό των 65$. Αν και η τιμή του είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από την αντίστοιχη τιμή του Raspberry, ωστόσο φαίνεται ότι μπορεί να συνδεθεί με μεγαλύτερη γκάμα συσκευών και να χρησιμοποιηθεί  σε περισσότερα projects. Όπως και να ‘χει οι χομπίστες είναι βέβαιο ότι θα το λατρέψουν!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles