21.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Αν είσαι πιλότος Mirage 2000, δες εδώ πώς μπορείς να καταστρέψεις μερικά δημόσια κτίρια (video)

    Πρέπει να είναι φανταστική η αίσθηση για τον πιλότο ενός υπερηχητικού αεροπλάνου να κάνει … χαμηλές πτήσεις. Είναι εξίσου εντυπωσιακό για εμάς, τους κοινούς θνητούς, να το παρακολουθούμε από το δρόμο.

    Δεν συμμερίζονται όμως την ίδια άποψη οι δημόσιοι υπάλληλοι στη Βραζιλία καθώς, κατά την διάρκεια της εθνικής τους εορτής, δύο Mirage 2000, πραγματοποίησαν χαμηλή πτήση με αφορμή τις εκδηλώσεις του κράτους, με αποτέλεσμα, στο πέρασμά τους, να σπάσουν τα τζάμια σε αρκετά δημόσια κτίρια, ένα από τα οποία φαίνεται και στο βίντεο που θα δείτε παρακάτω.

    Το εντυπωσιακό κτίριο που βλέπετε στο βίντεο και πέφτει… θύμα των υπερήχων, είναι το κτίριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βραζιλίας και είναι έργο του αρχιτέκτονα Oscar Niemeyer. Βρίσκεται στην Praça dos Três Poderes στην πόλη Brasilia, η οποία φιλοξενεί αρκετά κρατικά κτίρια, σχεδιασμένα από τον ίδιο αρχιτέκτονα. Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, δεν είναι το μόνο κτίριο που υπέφερε από τους πιλότους των Mirage 2000, των οποίων η τύχη… αγνοείται. Φήμες θέλουν να τους απένειμαν την χρυσή σκούπα της χώρας και με αυτή να μαζεύουν όλα τα γυαλιά από τις τζαμαρίες που έσπασαν…

    Πηγή: Gizmodo

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles