21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children: H μεγάλη “supernatural” επιστροφή του Tim Burton

    Μην ξεγελιέστε από το “νορμάλ” Big Eyes του 2014. Ο Tim Burton παραμένει ένας αθεράπευτα ερωτευμένος με το “supernatural” στοιχείο, αυτό που τελειοποίησε πολλές φορές στις ταινίες του που ανέδειξαν το τρομακτικό με μία εντελώς ιδιαίτερη κινηματογραφική αισθητική. Και σ’ αυτό επιστρέφει με κάθε επισημότητα στο Miss Peregrine’s Home For Peculiar Children.

    Screen Shot 2016-03-16 at 4.47.19 PM

    Βασισμένη στο ομώνυμο μπεστ σέλερ μυθιστόρημα η ταινία ξεδιπλώνει την ιστορία του Τζέικ, που θα βρεθεί σ’ ένα μαγικό μέρος γνωστό ως Μις Πέρεγκριν – Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά. Σιγά σιγά γνωρίζει τους ενοίκους και μαθαίνει τις ειδικές τους δυνάμεις. Αυτό που δεν γνωρίζει ακόμα είναι πως διαθέτει κι εκείνος ένα «ασυνήθιστο χάρισμα» που θα χρησιμοποιήσει για να σώσει τους νέους του φίλους από τους τρομακτικούς εχθρούς τους.

    DF-07504 - Jake (Asa Butterfield) makes sure Emma (Ella Purnell) stays relatively down to earth. Photo Credit: Jay Maidment.

    Πρόκεται για την τηλεοπτική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Ransom Riggs που μάγεψε το κοινό με τις περιπέτειες του 16χρονου Τζεικ, τον ερμηνεύει ο Asa Butterfield (Hugo) που ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και σε ένα ορφανοτροφείο του 1940 που είναι γεμάτο από παιδιά που έχουν ασυνήθιστες δυνάμεις. Εκείνη που προσέχει τα παιδιά είναι η Miss Peregrine που στο φιλμ την ερμηνεύει η εντυπωσιακή και αγαπημένη Eva Green.

    DF-12584 - The residents of MISS PEREGRINE’S HOME FOR PECULIAR CHILDREN ready themselves for an epic battle against powerful and dark forces. Left to right: Enoch (Finlay Macmillan), Emma (Ella Purnell), Jake (Asa Butterfield), Hugh (Milo Parker), Bronwyn (Pixie Davies), the twins (Thomas and Joseph Odwell), Claire (Raffiella Chapman), Fiona (Georgia Pemberton), Horace (Hayden Keeler-Stone), Olive (Lauren McCrostie), and Millard (Cameron King). Photo Credit: Jay Maidment.

    Όταν με προσέγγισαν αρχικά για να σκηνοθετήσω το «Μις Πέρεγκριν – Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά», μου έδωσαν μια σύνοψη του μυθιστορήματος με όλες τις φωτογραφίες που είχε το βιβλίο. Με ρούφηξαν και με στοίχειωσαν αυτόματα οι μυστηριώδεις εικόνες της ιστορίας που έγραψε ο Ράνσομ Ριγκς και ήξερα από την πρώτη στιγμή πως θέλω πολύ να διηγηθώ κι εγώ την ιστορία αυτών των παιδιών. Ένα κορίτσι, πιο ελαφρύ κι από τον άνεμο, ένα αγόρι στο στομάχι του οποίου κατοικούν μέλισσες, μια γυναίκα που μεταλλάχθηκε σε πτηνό – ήταν ξεκάθαρα ένας κόσμος τον οποίο ήθελα να εξερευνήσω. Έτσι έκανα μια ταινία για όλους αυτούς”.
    Τάδε έφη Tim Burton και καταλαβαίνεις πως ο ενθουσιασμός του ήταν αληθινός. Δες και το trailer και θα σιγουρευτείς.

    Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει από την Odeon στις 29 Σεπτεμβρίου του 2016.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles