18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Mission 31. Το ταξίδι στην υποθαλάσσια περιπέτεια ξεκίνησε!

    Mission 31 είναι το όνομα της νέας υποθαλάσσιας αποστολής που έχει ξεκινήσει ο Fabien Cousteau, o εγγονός του διάσημου γάλλου ωκεανογράφου και εξερευνητή Jacques Yves Cousteau. Ο Fabian φιλοδοξεί να σπάσει το ρεκόρ του παππού του, παραμένοντας κάτω από το νερό για 31 συνεχόμενες  μέρες (ο Yves Cousteau το είχε πετύχει αυτό για 30 μέρες)!

    Mission 31_B

    Ο Fabien πρόκειται να παραμείνει σε ένα ειδικά διαμορφωμένο υποθαλάσσιο εργαστήριο, το οποίο βρίσκεται σε βάθος περίπου 20 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, λίγο έξω από τις ακτές της Φλόριντας των Η.Π.Α. Ο Fabien και άλλοι πέντε επιστήμονες θα περάσουν αυτές τις 31 ημέρες στο υποθαλάσσιο εργαστήριο, πραγματοποιώντας μία σειρά από μετρήσεις και πειράματα που αφορούν στη χημική σύσταση των ωκεανών, την υποθαλάσσια μόλυνση και την αλλαγή της βιοποικιλότητας. Επίσης, ο Fabien και το επιτελείο του θα μαγνητοσκοπήσουν τις περιπέτειες τους. H έναρξη της Mission 31, που αδιαμφισβήτητα αποτελεί μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα προσπάθεια, συμπίπτει με τα 50 χρόνια από τότε που ο Jacques Cousteau είχε συγκλονίσει τον κόσμο με την δύναμη και το θάρρος που επέδειξε, παραμένοντας κάτω από το νερό για έναν ολόκληρο μήνα. Σύμφωνα με τον Fabien στόχος της Mission 31 δεν είναι μόνο να εξαχθούν μία σειρά από ζωτικής σημασίας επιστημονικά συμπεράσματα, αλλά και να διαδοθεί ένα πανανθρώπινο οικολογικό μήνυμα σε όλο τον κόσμο, το οποίο σχετίζεται με την προστασία της θαλάσσιας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος.

    MIssion31_A

    Εάν θέλετε να ταξιδέψετε μαζί με τον Fabian Cousteau και να τον παρακολουθήσετε στις συγκλονιστικές υποθαλάσσιες περιπέτειες του, δεν έχετε παρά να πατήσετε εδώ.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles