18.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    MLS iQTalk: Το πρώτο smartphone με αναγνώριση ελληνικής ομιλίας. Έχει και Android…

    Μία προσπάθεια για ένα smartphone από μία ελληνική εταιρεία οφείλουμε να τη δούμε με ενδιαφέρον, διαβάζοντας το σχετικό δελτίο τύπου της MLS που κυκλοφόρησε σήμερα.


    H MLS είναι γνωστή εδώ και χρόνια για τις συσκευές GPS, αλλά και τα software πλοήγησής της, που είναι διαθέσιμα ακόμη και για smartphones.

    Τώρα εισέρχεται και στην αγορά των συσκευών κινητής τηλεφωνίας, με το MLS iQTalk, τo πρώτο smartphone που υπόσχεται ότι μπορεί να σας καταλάβει αν του μιλήσετε στα ελληνικά!

    Όπως μπορείτε εύκολα να αντιληφθείτε, το hardware της συσκευής, δεν κατασκευάζεται στην Ελλάδα, παρ’ όλα αυτά η MLS έχει ασχοληθεί με τον εξελληνισμό του κινητού, αλλά και την ανάπτυξη του καινοτόμου φωνητικού συστήματος που περιλαμβάνει, το οποίο αναγνωρίζει την ελληνική γλώσσα.

    Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της συσκευής, αξίζει να σημειώσουμε την ενσωμάτωση του λειτουργικού Android 2.3 (Gingerbread), την οθόνη TFT 4,3 ιντσών, την κάμερα των 5MPixels με autofocus και flash και την εσωτερική μνήμη 512MB. Το IQTalk διαθέτει ακόμη ραδιόφωνο, ΜP3 player, υποστήριξη Wi-Fi και Bluetooth καθώς και GPS.

    Η συσκευή θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες στην ελληνική αγορά σε αρκετά προσιτή τιμή, όπως σημειώνει το δελτίο τύπου της MLS, ενώ βρίσκεται ήδη στην ιστοσελίδα της Cosmote στη λίστα με τα προσεχή κινητά που θα κυκλοφορήσουν από το δίκτυο.

    Στο συνοδευτικό κείμενο μάλιστα του κινητού, περιγράφονται με αναλυτικό τρόπο οι φωνητικές του ικανότητες, καθώς σημειώνεται πως “με όποιον τρόπο κι αν έχεις περάσει τις επαφές σου, το κινητό αναγνωρίζει τη φωνή σου, βρίσκει την επαφή και κάνει το τηλεφώνημα για σένα. Και όχι μόνο αυτό αλλά στέλνει μηνύματα, email ή σε καθοδηγεί στο δρόμο απλά με τις εντολές που θα του δώσεις.”

    Ένα κινητό, που λόγω της καινοτομίας του στον τομέα της αναγνώρισης ομιλίας, σίγουρα θα θέλαμε να δούμε από κοντά το συντομότερο δυνατό.

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles