BREAKING

MMD Philips Momentum 436M6 Review: «Διατηρεί το μομέντουμ και… ξεχωρίζει»!

To πλέον έχει αποκτήσει mainstream status, καθώς είναι εμφανές ότι αποτελεί το «αύριο», τόσο σε επίπεδο gaming όσο και video streaming. Αν και το content μπορεί ακόμη να παλεύει για να καθιερωθεί, ωστόσο είναι εμφανές ότι όλα είναι απλώς θέμα… χρόνου. Για αυτό και οι κατασκευάστριες εταιρείες στον τομέα των monitors στρέφουν διαρκώς το βλέμμα τους προς την αγορά των 4K λύσεων και η ιστορική MMD Philips δεν θα μπορούσε να είναι ένας απλός θεατής των εξελίξεων. H 43άρα Momentum 436Μ6 φιλοδοξεί να μεταδώσει στους gamers την αίσθηση του big screen TV gaming με τις δυνατότητες ενός εξελιγμένου 4K monitor και όπως θα διαπιστώσετε διαβάζοντας τις γραμμές που ακολουθούν, είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι η Momentum δεν είναι το monitor που έχεις… συνηθίσει!

selfp

 

«Ατμοσφαιρικό» Design!

Κάτι μεταξύ monitor και τηλεόρασης, η Momentum που λανσάρεται ως μια οθόνη τόσο για PC όσο και για console gaming, σχεδιαστικά δεν παρεκκλίνει ιδιαίτερα από τα συνηθισμένα και τον μέσο όρο, αποτελώντας μια πρόταση που ξεχωρίζει για την ξεχωριστή ατμόσφαιρα που δημιουργεί. Αυτό συμβαίνει, καθώς έρχεται με τη δυνατότητα Ambiglow που όπως και να το κάνεις δίνει πόντους στο immersion του gamer, τόσο όταν «λιώνει» με το αγαπημένο του game, όσο και όταν παρακολουθεί την αγαπημένη του ταινία.

selfp

 

Με τις 43 ίντσες της να δεσπόζουν και δύο μικρά ποδαράκια (τα οποία ενώνονται στο πίσω κομμάτι με μια διακριτική μεταλλική βέργα) να την συγκρατούν προσφέροντας την απαραίτητη σταθερότητα, με το που την βγάζεις από την συσκευασία μπορείς πολύ εύκολα να διαπιστώσεις αυτή την υβριδική φιλοσοφία ανάμεσα σε gaming monitor και TV που θέλει να περάσει η Philips στο design της. To display της Momentum περιβάλλεται από μαύρα bezels, τα οποία είναι αρκετά λεπτά, ενώ στο πίσω τμήμα της (το οποίο είναι ομολογουμένως… glossy και αφήνει μπόλικες δαχτυλιές) φιλοξενούνται τα speakers (2 x 7 W με DTS sound), οι γρίλιες εξαερισμού, όπως επίσης μια Display 1.2 port, μια θύρα HDMI 2.0, δύο USB 3.0 charging ports, μια USB Type-C και μία Mini DisplayPort, όπως επίσης και δύο audio inputs. Επισης, στο πίσω μέρος υπάχει και ένα μίνι joystick button ελέγχου.

selfp

selfp

Αναμφίβολα, η Momentum έχει ότι χρειάζεστε, ωστόσο δεν σας κρύβουμε ότι θα την προτιμούσαμε με πιο πολλές HDMI θύρες, καθώς έτσι η αλήθεια είναι ότι κάπου σε περιορίζει, σε περίπτωση που επιθυμείς να συνδέσεις περισσότερες κονσόλες / PCs σε αυτή. Και επειδή η «TV προσέγγιση» είναι διάχυτη μαζί υπάρχει και ένα remote control, το οποίο διακρίνεται για την απλότητα του και είναι σίγουρα μια ευχάριστη προσθήκη. Μέσω του control μπορείτε να ελέγξετε μια σειρά από λειτουργίες: όπως είναι για παράδειγμα η φωτεινότητα, η ενεργοποίηση / απενεργοποίηση, η ένταση της φωνής και γενικότερα να ορίσετε τα διάφορα settings. Σίγουρα, η ύπαρξη του βοηθάει σημαντικά στην ευκολία χειρισμού της Momentum, καθώς ένα remote control είναι πάντοτε πιο βολικό από τα physical buttons που "κατοικούν" στα περισσότερα monitor.

selfp

 

Όπως προαναφέραμε, η Momentum ενσωματώνει την τεχνολογία Philips Ambiglow, η οποία ουσιαστικά πρόκειται για μια μετεξέλιξη του Ambilight που βλέπουμε στα μοντέλα τηλεοράσεων που ανήκουν στην συγκεκριμένη οικογένεια. Ένα LED strip που διαπερνάει το κάτω τμήμα του monitor, ουσιαστικά μιμείται τα χρώματα που εμφανίζονται στην οθόνη, προσφέρονται μια πιο ατμοσφαιρική και «ζωντανή» εμπειρία στους gamers. Φυσικά, αξίζει να σημειωθεί ότι με τις 43 ίντσες της η πρόταση της MMD Philips βρίσκεται κάπου στη «μέση», καθώς είναι αρκετά μεγάλη για desktop χρήση και κάπως μικρή για να προσφέρει την cinematic εμπειρία που χαρίζουν οι Smart TVs μεγαλύτερων διαστάσεων. Παρόλα αυτά, σε περίπτωση που επιθυμείτε να δουλέψετε με την Momentum 436M6, η Philips έχει προσθέσει μια λειτουργία, όπου μέσω του menu μπορείτε να συρρικνώσετε το μέγεθος της οθόνης και έτσι να την καταστήσετε πιο εύκολη και πιο διαχειρίσιμη στην κοντινή θέαση.

 selfp

 

Let there be (ambi)light… and performance!

Αφήνοντας το «σχεδιαστικό» κομμάτι και αναλύοντας περισσότερο τις δυνατότητες και τις επιδόσεις της, είναι εμφανές ότι η Momentum διακρίνεται για την υψηλή ποιότητα κατασκευής και την πολύ καλή απόδοση, στοιχεία που έχουν καθιερώσει τα προϊόντα της MMD Philips στο καταναλωτικό κοινό. Με ένα Quantum Dot panel, το οποίο χαρίζει maximum ανάλυση στα 3840x2160 pixels σε ένα 16:9 Aspect Ratio και γωνίες θέασης στις 178 μοίρες. Το Contrast Ratio ανέρχεται στα 4000:1 και όταν συνδυαστεί με το HDR mode (η Momentum υποστηρίζει το πρότυπο Versa DisplayHDR 1000), το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό και βαδίζει σε ομολογουμένως αρκετά υψηλά στάνταρ, καθώς με maximum απόδοση στα 1000 nits, τα επίπεδα του brightness που προσφέρει είναι από άλλο πλανήτη.

selfp

 

Επιπλέον, η Momentum υποστηρίζει τεχνολογία Adaptive Sync, πράγμα που σημαίνει ότι το monitor έχει τη δυνατότητα συντονισμού με την πηγή του video σήματος. Στην πράξη κάτι τέτοιο προσφέρει τεράστια ομαλότητα στην κίνηση, εξαφανίζοντας κάθε υπόνοια για screen tearing (ιδανικό για τους χρήστες του Xbox One X και των gaming PCs . Το γεγονός βέβαια ότι το panel τρέχει στα 60Hz δεν το αφήνει να φτάσει στα επίπεδα των panels με τα 144Hz, ωστόσο ακόμη κι έτσι το αποτέλεσμα σε καμία περίπτωση δεν θα σας απογοητεύσει με την ομαλότητα του. Το MVA LCD panel το οποίο ενσωματώνει η Momentum, διαθέτει μια σειρά από πλεονεκτήματα που αποκρυσταλλώνονται στην πολύ πλούσια εικόνα, με το βαθύ μαύρο και τα θαυμάσια και άκρως ρεαλιστικά χρώματα να κυριαρχούν. Ειδικά, όταν συνδυάζεται με μια HDR συμβατή πηγή, τότε κάνει μικρά οπτικά θαύματα!

selfp

 

Ο χρόνος απόκρισης GTG αγγίζει 4ms και με την καθυστέρηση εισόδου κάτω από τα 4ms, είναι βέβαιο ότι δεν βασανιστείτε από βασανιστικά ghosting effects, με την ποιότητα της εικόνας και το πλούσιο εύρος των χρωμάτων να αποτελούν τα πιο βασικά χαρακτηριστικά, είναι εμφανές ότι αυτό το ιδιαίτερο «υβρίδιο» ανάμεσα σε 4Κ TV και gaming monitor συνενώνει με αρμονικό τρόπο τα χαρακτηριστικά και των δύο κόσμων. Με ολοζώντανο, απόλυτα crystal-clear οπτικό αποτέλεσμα και smoothness σε ότι έχει να κάνει με την κίνηση, η MMD Philips σίγουρα παίρνει άριστα στον τομέα της απόδοσης.

Περίεργη, ιδιαίτερη αλλά μας… αρέσει!

Η 43άρα Philips Momentum 436M6 είναι ομολογουμένως μια ιδιαίτερη και πιο εναλλακτική πρόταση από τα συνηθισμένα. Ποτέ ξανά ένα gaming monitor δεν προσέγγιζε τόσο κοντά την έννοια μιας Smart TV και το αντίστροφο. Η Momentum σίγουρα ανεβάζει αρκετά ψηλά τον πήχη σε ότι έχει να κάνει με την 4K ποιότητα της εικόνας και παρόλο που δικαιολογημένα της λείπουν κάποια features (κάτι απολύτως λογικό από τη στιγμή που πρόκειται ένα υβριδικό προϊόν), ωστόσο με τιμή κοντά στα 700 ευρώ καταφέρνει να διατηρήσει το… μομέντουμ και να ξεχωρίσει!

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment