21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και ΑΗΚ

    Στη σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας προχώρησαν χθες (Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021) το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής (ΥΦΕΚΨΠ) και η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ). Σκοπός του Μνημονίου Συνεργασίας είναι η αξιοποίηση της έρευνας και η παραγωγή νέας γνώσης στο χώρο των τεχνολογικά εφαρμοσμένων επιστημών καθώς και η προώθηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος όπως:

    • Προώθηση δράσεων Έρευνας και Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής.
    • Διεξαγωγή κοινών δραστηριοτήτων ενημέρωσης και δικτύωσης για το οικοσύστημα Έρευνας και Καινοτομίας.
    • Ανταλλαγή πληροφοριών και δεδομένων μεταξύ ΥΦΕΚΨΠ και ΑΗΚ.
    • Συμμετοχή σε συμβουλευτικές επιτροπές εμπειρογνωμόνων για την προώθηση πρωτοβουλιών και ανάπτυξη τεχνολογικών εφαρμογών κοινού ενδιαφέροντος.

    Το πλαίσιο συνεργασίας περιλαμβάνει:

    • την προώθηση πολιτικών και πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση της Πράσινης Συμφωνίας
    • την προώθηση των πολιτικών Έρευνας και Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής
    • την ανάπτυξη ερευνητικής κουλτούρας στον τομέα της Ενέργειας

    Όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Κόκκινος, η έρευνα και η καινοτομία αποτελούν σημαντικούς παράγοντες βιώσιμης ανάπτυξης και ευημερίας, οι οποίοι συνεισφέρουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης της οικονομίας. Επεσήμανε, επίσης ότι οι επενδύσεις στην έρευνα και καινοτομία, από νευραλγικούς οργανισμούς όπως η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, συμβάλουν στην επιτάχυνση της ανάπτυξης νέων τεχνολογιών και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενη αξίας, με αντίκτυπο σε όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής και οικονομικής δραστηριότητας της χώρας. Τόνισε επίσης ότι η δημιουργία κουλτούρας έρευνας και καινοτομίας και η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ της ΑΗΚ και του οικοσυστήματος Ε&Κ, αποτελούν σημαντικά βήματα για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της Αρχής σε θέματα Ενέργειας και πράσινης ανάπτυξη.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles