15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Ενέργειας και Ίδεκ

    Με στόχο τον καθορισμό πλαισίου συνεργασίας σε θέματα έρευνας, καινοτομίας και τεχνολογίας, καθώς και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των δύο μερών στα θέματα υποβολής και αξιολόγησης προτάσεων συγκεκριμένων Σχεδίων Xορηγιών που ωθούν τη βιομηχανία στην καινοτομία, υπογράφηκε σήμερα, (Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021), Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κας Νατάσας Πηλείδου και του Επικεφαλής Επιστήμονα Έρευνας και Καινοτομίας και Προέδρου του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας, δρα Νικόλα Μαστρογιαννόπουλου.

    Το Μνημόνιο, μεταξύ άλλων, προνοεί τη διεξαγωγή κοινών ενημερωτικών εκδηλώσεων για προώθηση της κουλτούρας έρευνας και καινοτομίας και παρουσίαση των επιχειρηματικών προοπτικών που προκύπτουν από την αξιοποίησή τους στη βιομηχανία, καθώς επίσης την προώθηση κοινών δράσεων για αξιοποίηση από τη βιομηχανία των υπηρεσιών που προσφέρουν τα Κέντρα Αριστείας. Στο κείμενο του Μνημονίου τονίζεται, επίσης, η ανάγκη συνεργασίας με στόχο την προώθηση της διεθνοποίησης των κυπριακών καινοτόμων επιχειρήσεων.

    Κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής του Μνημονίου, η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της βιομηχανίας, στη βάση ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης βασιζόμενου κυρίως στην τεχνολογική αναβάθμιση, την πράσινη ανάπτυξη, την ψηφιοποίηση, την έρευνα και την καινοτομία. Η κα Πηλείδου σημείωσε ότι σε μια τέτοια χρονική στιγμή επιβάλλεται να βρούμε τις σωστές λύσεις για να δώσουμε ώθηση στη δυναμική μετάβασή μας σε μια βιώσιμη, κυκλική οικονομία, ως κινητήριο μοχλό ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού.

    Ο δρ Μαστρογιαννόπουλος τόνισε ότι η υπογραφή «σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής και μιας συνεργασίας με καινοτόμο διάσταση, στοχεύοντας στην οικοδόμηση ενός ανταγωνιστικού βιομηχανικού οικοσυστήματος. Ενός οικοσυστήματος το οποίο θα χαρακτηρίζεται από εξωστρέφεια, θα τροφοδοτεί πρωτοποριακές ιδέες, θα αποφέρει προστιθέμενη αξία και οφέλη και θα συμβάλει στη διαμόρφωση μιας δυναμικής και ανταγωνιστικής οικονομίας, διασφαλίζοντας την αειφόρο ανάπτυξη της χώρας και την ευημερία των πολιτών».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles