16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Mνημόνιο Συνεργασίας Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Συνδέσμου Εταιρειών Τηλεπικοινωνιών (ΣΕΤΗΛ)

    Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και ο Σύνδεσμος Εταιρειών Τηλεπικοινωνιών (ΣΕΤΗΛ) Κύπρου, με σκοπό την ανάπτυξη και προώθηση πρωτοβουλιών ευρέως φάσματος θεμάτων, εκπαιδευτικού, τεχνολογικού/ερευνητικού και εργασιακού ενδιαφέροντος, στους τομείς των τηλεπικοινωνιών, της πληροφορικής, και της τεχνολογίας γενικότερα. Το Μνημόνιο υπέγραψαν την Τρίτη 1η Νοεμβρίου 2022 από την πλευρά του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής, κ. Αντώνης Πολεμίτης και από την πλευρά του ΣΕΤΗΛ ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Σολωμός Κυριάκου.

    Το Μνημόνιο Συνεργασίας, μεταξύ άλλων, προβλέπει τις ακόλουθες δράσεις:

    – Παροχή δυνατότητας σε φοιτητές και αποφοίτους του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σε κλάδους των Τεχνολογιών της Πληροφορικής και Επικοινωνίας  ή άλλων συναφών κλάδων, για πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης σε εταιρείες μέλη του ΣΕΤΗΛ

    – Διοργάνωση κοινών επιστημονικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων, καθώς και διεξαγωγή κοινής έρευνας σε θέματα που αφορούν τους τομείς των τηλεπικοινωνιών, της πληροφορικής και της τεχνολογίας

    – Συμμετοχή από κοινού σε ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και του ΣΕΤΗΛ

    – Συνεργασία για  εργοδότηση φοιτητών και αποφοίτων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σε κλάδους των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και Επικοινωνίας ή άλλων συναφών κλάδων σε εταιρείες-μέλη του ΣΕΤΗΛ.

    «Πάντα επιθυμούσαμε τη συνεργασία με ένα Πανεπιστήμιο του κύρους και του επιπέδου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και νιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση που υπογράφουμε σήμερα αυτό το Μνημόνιο Συνεργασίας», τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΕΤΗΛ, κ. Σολωμός Κυριάκου, κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.  Ο κ. Κυριάκου επισήμανε πως η Βιομηχανία έχει ανάγκη από καταρτισμένα στελέχη, μίλησε για τη μεγάλη ζήτηση που υπάρχει για επαγγελματίες πληροφορικής και διοικητικό προσωπικό και προέτρεψε να δημιουργηθεί ένα κανάλι συνεχούς επικοινωνίας ανάμεσα στον ΣΕΤΗΛ και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

    Ο κ. Αντώνης Πολεμίτης, Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας,  αναφέρθηκε στην επιδίωξη του Πανεπιστημίου για εδραίωση στενής συνεργασίας με την Βιομηχανία τηλεπικοινωνιών, τονίζοντας την εξαιρετικά επιτυχημένη πολιτική και πορεία του Πανεπιστημίου σε ζητήματα τεχνολογίας.

    «Η κατάταξή μας ανάμεσα στα 501-600 κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου από το Times Higher Education World University Rankings 20223, είναι η καλύτερη απόδειξη για το επίπεδο των σπουδών που προσφέρουμε», υπέδειξε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας. Όπως είπε, τα μικρού κύκλου προγράμματα σπουδών όπως π.χ. τα micro credentials, θα πρέπει να είναι  προσαρμοσμένα στις ανάγκες της αγοράς εργασίας και να προσφέρονται σε συνεργασία με την βιομηχανία .

    Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Νίκος Καρτακούλλης, αναφέρθηκε στην συνεισφορά του Πανεπιστημίου στον τομέα της εργοδότησης των νέων.

    Στην τελετή της υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας παρευρέθηκαν επίσης τα Μέλη του Δ.Σ του ΣΕΤΗΛ, κ. Αντώνης Παπαλεοντίου, και κ. Γιάννης Δράκος, καθώς και τα στελέχη της ΟΕΒ κ. Μάρκος Καλλής και κ. Πάρις Αναστασίου.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles