16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Νέο παγκόσμιο ρεκόρ στη… ρίψη κινητών τηλεφώνων

    Κάθε χρόνο στη φινλανδική πόλη Savonlinna πραγματοποιείται ένας άκρως διασκεδαστικός διαγωνισμός. Θα μπορούσε, βέβαια, κάποιος να τον χαρακτηρίσει και ως… άθλημα, καθώς αναφερόμαστε στη ρίψη…. κινητών τηλεφώνων!

    Φέτος, ένας έφηβος από τη Φινλανδία κατάφερε, μάλιστα, να σημειώσει νέο παγκόσμιο ρεκόρ κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, επιτυγχάνοντας μία βολή κινητού που ξεπέρασε τα 101 μέτρα!

    Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρίψης κινητών τηλεφώνων διοργανώνεται από το 2000, αποτελώντας μία εκδήλωση που, πλέον, συγκεντρώνει διεθνές ενδιαφέρον. Ο λόγος που ξεκίνησε, μάλιστα, ήταν… οικολογικός, καθώς, σύμφωνα με τις εκθέσεις φινλανδικών εταιρειών, υπάρχουν πολλά κινητά τηλέφωνα στον πυθμένα λιμνών στη χώρα, τα οποία προκαλούν σοβαρότατα περιβαλλοντολογικά προβλήματα, λόγω της τοξικότητας των μπαταριών τους. Έτσι, σε μία προσπάθεια να πειστεί το κοινό ότι υπάρχουν καλύτεροι τρόποι για να… απαλλαγεί από μία χαλασμένη συσκευή, ξεκίνησε αυτός ο πρωτότυπος διαγωνισμός.

    Ωστόσο, οι συμμετέχοντες δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν δικά τους κινητά τηλέφωνα, αλλά ειδικές συσκευές που παρέχονται από την εταιρεία που διοργανώνει το event. Οι εγκεκριμένες συσκευές περιλαμβάνουν όλων των ειδών τα κινητά από κάθε εταιρεία, με το βάρος τους να ποικίλλει από τα 220 έως τα 400 γραμμάρια, επιτρέποντας στους διαγωνιζόμενους να επιλέξουν αυτό που τους βολεύει καλύτερα κατά τη ρίψη.

    Ο διαγωνισμός αποτελείται από τρεις κατηγορίες, την “πάνω από τον ώμο” όπου οι συμμετέχοντες προσπαθούν να ρίξουν τα κινητά τηλέφωνα όσο πιο μακριά μπορούν, την κατηγορία “ελεύθερης ρίψης” όπου καθένας ρίχνει το κινητό με τον τρόπο που επιθυμεί και κρίνεται ανάλογα με την… πρωτοτυπία και τη δημιουργικότητά του και την κατηγορία “κάτω των 12 ετών” φυσικά για τα μικρά παιδιά.

    Φέτος, το πρωτάθλημα διοργανώθηκε στις 18 Αυγούστου με τον Ere Karjalainen να κερδίζει σημειώνοντας ένα εντυπωσιακό παγκόσμιο ρεκόρ με ρίψη στα 101,46 μέτρα. Να σημειωθεί ότι στο τέλος του διαγωνισμού όλα τα τηλέφωνα συγκεντρώνονται και αποστέλονται σε εργοστάσιο ανακύκλωσης για να διατηρείται και το οικολογικό μήνυμα αυτής της κίνησης…

    Πηγή: Oddity Central

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles