24.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Mobvoi TicWatch E: Unboxing και hands-on στο Android Wear που μπορεί να καλύψει ανάγκες απαιτητικών χρηστών

    Η Mobvoi είναι κατασκευαστής διάφορων συσκευών και αξεσουάρ τεχνολογίας, μεταξύ των οποίων και της σειράς smartwatches TicWatch. Ένα από τα μοντέλα στη γκάμα της είναι και το TicWatch E (ή TicWatch Express), το οποίο τρέχει Android Wear και μπορεί να καλύψει πολλές ανάγκες του απαιτητικού χρήστη… πάμε να το δούμε!

    Στο μεταλλικό κουτί του TicWatch E θα βρείτε το ρολόι καθαυτό, το καλώδιο φόρτισής του και ένα quick guide σε έντυπη μορφή. Το καλώδιο είναι USB-A με το ειδικό, μαγνητικό άκρο του να φορτίζει το ρολόι μέσω των pins που διαθέτουν αμφότερα.

    Το TicWatch είναι ουσιαστικά η “light” έκδοση του TicWatch S, αλλά με πολλά specs να παραμένουν ίδια μεταξύ των δύο μοντέλων. Το είχαμε στη διάθεσή μας σε μαύρο χρώμα, είναι λιτό, με σχετικά μεγάλο πάχος (13,55 mm) και 44mm watchface. Το βάρος του είναι αρκετά μικρό (41,5 γραμμάρια) και το λουράκι του είναι ελαστικό, ίδιου χρώματος με το σώμα του. Όπως προείπαμε τρέχει το Wear OS της Google και έτσι μπορείτε να το συγχρονίζετε σε πραγματικό χρόνο με το smartphone σας και να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από αυτό, αρκεί να τρέχει Android 4.3/iOS 8.0 ή νεότερο. Διαθέτει οθόνη OLED 1,4″ με ανάλυση 400×400 pixels, φυσικά αφής και μάλιστα multi-touch, με τον χειρισμό και την πλόγηση να γίνονται εύκολα με swipes και taps. Επιπλέον, στην αριστερή του πλευρά βρίσκεται ένα φυσικό πλήκτρο, που ουσιαστικά επαναφέρει τη home screen, αν πιεστεί. Το TicWatch Ε είναι αδιάβροχο με βάση το IP67 πρότυπο και έχει μπαταρία που του προσφέρει μέχρι και πάνω από 48 ώρες χρήσης, ενώ φορτίζει σχετικά γρήγορα.

    Διαθέτει συνδεσιμότητα Bluetooth (v4.1, BLE), Wi-Fi (802.11 b/g/n) και ενσωματωμένο GPS, έτσι αποτελεί και εξαιρετικό αξεσουάρ για αθλητές/αθλούμενους που θέλουν να ελέγχουν τη φυσική τους δρστηριότητα. Φυσικά, δε θα μπορούσε να απουσιάζει από την “πλάτη” του ο αισθητήρας καρδιακών παλμών, ενώ το Wear OS περιλαμβάνει πολλά modes ανάλογα με τη φυσική δραστηριότητα και αναλυτική καταγραφή της, αλλά και αποθήκευσή της στη βάση δεδομένων του. Το TicWatch διαθέτει υψηλή φωτεινότητα οθόνης και scratch-resistant κρύσταλλο από πάνω της, φυσικά μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ πολλών διαφορετικών watchfaces και θα βρείτε αρκετά εργαλεία και βοηθήματα προεγκατεστημένα, όπως και το Play Store της Google.

    Το TicWatch E είναι διαθέσιμο σε αρκετά ελληνικά καταστήματα με τιμή €169.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles