16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    (Μόλις) 50 εκ. δολάρια αποζημίωση ζητά η Space Communications από την SpaceX!

    Γκρίνιες έχει φέρει στους συνεργάτες της SpaceX (όλους ανεξαιρέτως) η πρόσφατη καταστροφή του πυραύλου Falcon 9 και του δορυφόρου στην εξέδρα εκτόξευσης της εταιρίας, αφού πολλοί ήταν αυτοί που μετρούσαν ζημιές σε… εκατομμύρια δολάρια! Ένας από αυτούς είναι και η ισραηλινή Space Communication, που ανακοίνωσε την Κυριακή πως θα ζητήσει 50 εκατ. δολάρια ή μια δωρεάν πτήση από την SpaceX του Έλον Μασκ μετά την καταστροφή δορυφόρου της Spacecom κατά την έκρηξη στο ακρωτήριο Κανάβεραλ.

    spacex-katastrofi-doruforou-tis-spacecom-akrotirio-kanaberal (2)

    Στελέχη της ισραηλινής εταιρείας δήλωσαν επίσης ότι η Spacecom θα μπορούσε επίσης να λάβει 205 εκατ. από την Israel Aerospace Industries, που κατασκεύασε τον δορυφόρο AMOS-6. Η SpaceX επεσήμανε στο Reuters ότι δεν αποκαλύπτει όρους συμβολαίων ή ασφάλισης, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό τι ασφάλιση υπήρχε για τον πύραυλο ή τις ζημιές στην εξέδρα εκτόξευσης.

    Υπενθυμίζουμε οτι η εταιρεία έχει πάνω από 70 αποστολές στο πρόγραμμα, αξίας άνω των 10 δισ. δολαρίων, τόσο για εταιρικούς, όσο και για κυβερνητικούς πελάτες. Η καταστροφή του πυραύλου Falcon 9 και του δορυφόρου στην εξέδρα εκτόξευσης αποτέλεσε σημαντικό πλήγμα για τη Spacecom, καθώς αναμένεται πτώση της καθαρής της αξίας κατά 30 εκατ. δολάρια, στα 123 εκατ. Η μετοχή της έπεσε 9% την Πέμπτη.

    spacex-katastrofi-doruforou-tis-spacecom-akrotirio-kanaberal

    O AMOS-6 προοριζόταν να χρησιμοποιηθεί από μια σειρά σημαντικών πελατών, περιλαμβανομένου του Facebook και της Eutelsat Communications, για σκοπούς επέκτασης των υπηρεσιών διαδικτύου στην Αφρική. Τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται, ενώ ούτε η SpaceX ούτε η FAA έχουν γνωστοποιήσει ακριβώς ποια ήταν η έκταση των ζημιών από την έκρηξη, η οποία έγινε ενώ ο πύραυλος ανεφοδιαζόταν για ένα τεστ ρουτίνας.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles