19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Moment. Μία εφαρμογή που θεραπεύει τον εθισμό στο iPhone!

    Ο δημιουργός μίας νέας εφαρμογής για iOS συσκευές, ονόματι Moment, ισχυρίζεται ότι μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους από το να κόψουν έναν από τους μεγαλύτερους εθισμούς… Όχι δεν αναφερόμαστε στο τσιγάρο, στο ποτό και στο φαγητό, αλλά στην υπερβολική χρήση  του κινητού τηλεφώνου!

    Moment app2

    Όσο και εάν σας φαίνεται περίεργο, οι περισσότεροι από εμάς αφιερώνουμε πάρα πολύ από το χρόνο μας στο smartphone μας (και σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα δεν το καταλαβαίνουμε). Πόσες και πόσες φορές δεν έχετε βρεθεί σε μία παρέα, όπου στην έξοδο σας για καφέ ή ποτό αντί να πιάσατε την κουβέντα με τους φίλους σας, καταλήγετε να παίζετε με το smartphone σας. Η αλήθεια είναι ότι ο εθισμός στα smartphones τείνει να γίνει ένα πρόβλημα πλέον που χρήζει επιστημονικής παρακολούθησης, για αυτό η εφαρμογή Moment έρχεται για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να βοηθήσει τους εθισμένους να ξεκολλήσουν από την οθόνη του κινητού τους. Η Moment app τρέχει στο background του iOS και αρχικά δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να ορίσει εκείνος για πόσο χρονικό διάστημα θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το κινητό του. Μόλις πλησιάζει το αρχικά ορισμένο όριο, η Moment ξεκινάει να ενημερώνει τον χρήστη με απλές προειδοποιήσεις που εμφανίζονται στην οθόνη, διακόπτοντας μάλιστα ό,τι τρέχει εκείνη τη στιγμή. Όταν μάλιστα ο χρήστης αγνοήσει τις προειδοποιήσεις και περάσει το προκαθορισμένο όριο, τότε εμφανίζεται ένα μήνυμα που του αναφέρει ότι θα πρέπει να αφήσει το smartphone του και να συνεχίσει τη ζωή του κανονικά.

    Moment app3

    Ο δημιουργός της συγκεκριμένης εφαρμογής, Kevin Holesh, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά συνήθιζε να είναι συνδεδεμένος με τα πάντα, για αυτό και δημιούργησε την εφαρμογή Moment για να μπορέσει να απαγκιστρωθεί από τον εθισμό του και να ζήσει μία φυσιολογική ζωή. Χωρίς αμφιβολία, η Moment πρόκειται για μία πανέξυπνη εφαρμογή που προσπαθεί να μας ωθήσει να αποκτήσουμε ξανά μία πιο ισορροπημένη σχέση με τις νέες τεχνολογίες…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles