BREAKING

0

Μοναδικό Εργαστήρι για Συγγραφείς στη Μυθική & Πανέμορφη Ιθάκη

Αυτό είναι πραγματικά κάτι το διαφορετικό και πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα... Είσαι συγγραφέας; Εκκολαπτόμενος αλλά και έμπειρος; Ψάχνεις για έμπνευση ; Και τη θέα ενός μοναδικού ελληνικού νησιού; Πρέπει να συνεχίσεις να διαβάζεις...

Μιλάμε για κάτι που μπορεί να αποτελέσει μια από τις πιο συναρπαστικές εμπειρίες της ζωής σου: το The Homeric Writers' Retreat & Workshop θα πραγματοποιηθεί στη μυθική Ιθάκη μεταξύ 1-10 Σεπτεμβρίου 2012 με αυστηρά περιορισμένες θέσεις δέκα συμμετεχόντων (γλώσσα: Αγγλική).

Υπεύθυνη του εργαστηρίου είναι η Αυστραλιανή συγγραφέας, ποιήτρια, rock τραγουδίστρια και συνθέτρια Jessica Bell. Η ποιητική συλλογή της Twisted Velvet Chains είναι ήδη διαθέσιμη, ενώ το νέο της μυθιστόρημα String Bridge βλέπει το φως της δημοσιότητας την 1 Νοεμβρίου 2011. Μάλιστα θα συνοδευτεί με την παράλληλη, συνδυασμένη κυκλοφορία του άλμπουμ-σάουντρακ του βιβλίου με τίτλο On The Other Side το οποίο και θα ξεκινήσει να διατίθεται μέσω iTunes κατά την ίδια ημερομηνία.

Κόρη του ζεύγους που επί σειρά ετών αποτέλεσε τους ηγέτες της περίφημης Αυστραλιανής underground μπάντας Hard Candy, η Jessica Bell ένιωσε από πολύ νωρίς τι εστί «ροκ τρόπος ζωής». Τους ακολούθησε σε Ευρωπαϊκές περιοδείες και μοίρασε τη ζωή της μεταξύ Αυστραλίας κι Ευρώπης ήδη από τα παιδικά της χρόνια. Ίδρυσε τα δικά της συγκροτήματα στη μακρινή Ήπειρο, αλλά ακολούθησε και προσωπική πορεία τραγουδοποιού. Στο πλαίσιο αυτό, το Αθηναϊκό κοινό είχε την ευκαιρία να την απολαύσει τόσο στην ζωντανή εμφάνιση των Αμερικανών Oneida (2006) όσο και σε αυτές της Holly Golightly (2006, 2008).
Δείτε περισσότερα για τη συγγραφική πορεία/σπουδές της στο προσωπικό της website.

Το Εργαστήρι απευθύνεται σε επίδοξους, νέους αλλά και καταξιωμένους συγγραφείς. Περισσότερο ένα είδος δημιουργικού παιχνιδιού στο πλαίσιο του οποίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν το πάθος τους σε ένα πεντάμορφο περιβάλλον που ωθεί την έμπνευση και λιγότερο εμφατικό σε τεχνικές οδηγίες και λεπτομέρειες, το Εργαστήρι θα επιχειρήσει να ανοίξει τις καρδιές και τους ορίζοντες των συμμετεχόντων προς ένα δίχως όρια πειραματισμό με τη δημιουργία. Ωστόσο, όσοι ακόμα δεν έχουν βρει το δρόμο τους στη συγγραφή, θα έχουν την ευκαιρία μιας εκ νέου αναζήτησης με αμέριστη βοήθεια και υποστήριξη διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή, ειδικά στα one-on-one sessions του Εργαστηρίου.
Ο σκοπός είναι η ομαδική εργασία, η έμπνευση του ενός από τον άλλο, η ανταλλαγή απόψεων, αντιλήψεων και ιδεών σε επίπεδο γκρουπ. Ο καθένας θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος να «εκτεθεί», να μοιραστεί τουλάχιστον ένα του κείμενο καθώς και το σχετικό feedback με τους υπολοίπους, ενώ παράλληλα θα συνεισφέρει με τις δικές του ιδέες και την ελεύθερη ανάπτυξη αυτών. Το Εργαστήρι πραγματοποιείται προκειμένου οι συμμετέχοντες να βιώσουν μια μοναδική και συναρπαστική «εμβάθυνση» μακριά από τετριμένους κανόνες και στερεότυπα κι ακόμα και στην περίπτωση που δεν καταφέρουν να βγουν νικητές στο αιώνιο «παιχνίδι» με την έμπνευση, θα έχουν αδράξει μια δυσεύρετη όσο κι εξαιρετικά πλούσια εμπειρία γεμάτη δημιουργικότητα κι αμέτρητες προκλήσεις...

Δες όλες τις λεπτομέρειες για το Εργαστήρι για Συγγραφείς στην Ιθάκη 
και κάνε άμεσα την εγγραφή σου στον επίσημο δικτυακό τόπο του δηλώνοντας συμμετοχή:
www.hwrw.blogspot.com

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Επίσημο τρέιλερ επερχόμενου βιβλίου:
https://www.youtube.com/watch?v=Rv-hRMA0kqQ
The Homeric Writers' Retreat & Workshop - Παραγωγή: Alterground
Jessica Bell's Management: Alterground
24 hour cell phone: 6979-709743
e-mail: [email protected] website: www.alterground.gr

0 Comment