12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Περισσότερα από 500.000 hoverboards έχουν ανακληθεί, λόγω κινδύνου ανάφλεξης!

    Ένα hoverboard μοιάζει σαν ένα gadget, το οποίο φαίνεται λες και έχει ξεπηδήσει από τις σκηνές μίας ταινίας επιστημονικής φαντασίας. Ωστόσο, στον κρίσιμο τομέα της ασφάλειας οι φουτουριστικές αυτές “σανίδες” μάλλον έχουν αποτύχει… οικτρά, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής υπηρεσίας ασφαλείας καταναλωτικών προϊόντων από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι σήμερα έχουν ανακληθεί 500.000 και πλέον hoverboards. Όπως έγινε γνωστό, η κύρια αιτία των ελαττωματικών και άκρως επικίνδυνων hoverboards ήταν η χαμηλής ποιότητας μπαταρίες ιόντων-λιθίου, όπου σε περίπτωση βλάβης μπορούσαν να προκαλέσουν την ανάφλεξη ακόμη και την έκρηξη του hoverboard.

    BlueDuck hoverboard 1

    Η αμερικανική υπηρεσία καταναλωτικών προϊόντων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς συστήνει στο καταναλωτικό κοινό να σταματήσουν άμεσα να χρησιμοποιούν hoverboards που συγκαταλέγονται στην παρτίδα των ανακλήσεων και στη συνέχεια θα πρέπει να επιστρέψουν το ελαττωματικό μοντέλο για να πάρουν είτε επιστροφή χρημάτων είτε να επισκευαστεί δωρεάν. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 99 περιπτώσεις όπου οι μπαταρίες των hoverboards έχουν υποστεί υπερθέρμανση ή έχουν… εκραγεί. Ένα ιδιαίτερο στοιχείο είναι ότι περισσότερα από 267.000 μοντέλα προέρχονται από την Swagway, η οποία ζήτησε από τους πελάτες να επιστρέψουν το μοντέλο X1 το συντομότερο δυνατό. Μπορεί σίγουρα τα hoverboards να είναι φουτουριστικά και high-tech, όμως εάν δεν προσφέρουν την απαιτούμενη ασφάλεια στους καταναλωτές, το μέλλον δεν διαγράφεται και πολύ λαμπρό.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles