18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Τα πιό “ζημιάρικα” smartphones!

    samsung-galaxy-s3-burned

    Τι ζητάμε από ένα smartphone; Design; Επιδόσεις; Λειτουργικότητα; Αυτονομία; Σίγουρα, αυτοί είναι οι τέσσερις «πυλώνες» που στηρίζουν μια ποιοτική συσκευή σε υψηλό επίπεδο, με βάση τις προτεραιότητες και ανάγκες των χρηστών. Θα αγοράζατε ένα smartphone που συνδυάζει όλα τα παραπάνω, αλλά έχει και αρκετές πιθανότητες να παρουσιάσει βλάβη ή να πάθει κάποια ζημιά; Σίγουρα όχι, ειδικά αν έπρεπε να δώσετε μερικές εκατοντάδες € για να το αποκτήσετε…

    Μπορεί στην Ελλάδα να μην είναι διαδεδομένη μια τέτοια πρακτική, όμως σε άλλες χώρες του κόσμου οι χρήστες μπορούν να ασφαλίσουν τα smartphones τους έναντι ζημιάς ή κλοπής/απώλειας, όπως εμείς κάνουμε εδώ με τα ΙΧ μας για παράδειγμα. Πείτε το τρελό, αλλά όταν έχεις δώσει τόσα χρήματα για μια μικρή συσκευή, είναι μια μάλλον σωστή κίνηση. Οι ασφαλιστικές, φυσικά, έχουν τα δικά τους στοιχεία και λίστες για το ποιές συσκευές είναι πιό κοστοβόρες προς αυτές, καθώς αποτυγχάνουν, κλέβονται ή καταστρέφονται συχνότερα από τους κατόχους τους, λόγω υψηλής αξίας ή κατασκευαστικών ελαττωμάτων. Μια εξ’αυτών είναι και η mobileinsurance.co.uk, η οποία έχει δώσει στη δημοσιότητα μια τέτοια λίστα με τα 10 πιό «αναξιόπιστα» smartphones, αλλά και στον αντίποδα, τα πιό «αξιόπιστα». Ιδού τα προαναφερθέντα:

    1.      Samsung Galaxy S III

    2.      HTC Desire S

    3.      Nokia Lumia 610

    4.      iPhone 4

    5.      BlackBerry Bold 9900

    6.      iPhone 4S

    7.      Sony Xperia S

    8.      BlackBerry Curve 9220

    9.      Samsung Tocco Lite 2

    10.  LG Nexus 4

     

    Untitled-1

    Η λίστα καταρτήθηκε με βάση τα αναφερθέντα προβλήματα που δεν είχαν να κάνουν με υπαιτιότητα του χρήστη, έτσι περιλαμβάνονται οι κλοπές/απώλειες και οι βλάβες που παρουσίασαν οι συσκευές αναπάντεχα. Βλέπουμε ότι ακριβά μοντέλα βρίσκονται στη λίστα, με την αρνητική πρωτιά να ανήκει στο δημοφιλέστατο Galaxy S3 της Samsung. Η HTC κατακτά τη 2η θέση με το Desire S, ενώ το “mainstream” Lumia 610 δίνει ένα σημαντικό πλήγμα στη Nokia με την 3η θέση του. Οι οπαδοί της Apple δε θα έπρεπε να πανηγυρίζουν, πάντως, αφού όχι ένα αλλά δύο μοντέλα iPhone κατακτούν τις θέσεις 4 και 6, και μάλιστα πρόκειται για δύο σύγχρονα μοντέλα, τα 4 και 4S. Ακόμα σημαντικότερη, όμως, είναι η παρουσία του iPhone 3GS στην πρώτη θέση της αντίστοιχης λίστας με τα πιό αξιόπιστα smartphones, κάτι που δείχνει πως η Apple ίσως έπρεπε να προσέξει περισσότερο κατά την κατασκευή των επόμενων μοντέλων, από το 2010 και μετά. Τη δεκάδα συμπληρώνουν δύο μοντέλα της Blackberry, το Xperia S της Sony αλλά και ακόμη ένα Samsung, με το «καμάρι» των LG/Google, το Nexus 4, να μη γλιτώνει τη 10η θέση.

    Aξίζει να αναφέρουμε πως το δεύτερο πιό αξιόπιστο μοντέλο είναι της Blackberry και είναι το Torch 9800, ενώ για λόγους που δεν έχουν προσδιοριστεί, τα λευκού χρώματος smartphones βρίσκονται ψηλότερα στη «μαύρη λίστα» των ασφαλιστών (oh, the irony), σε σχέση με τα μαύρα και ασημί μοντέλα! Μήπως να λάβετε υπ΄όψιν τα παραπάνω πριν την επόμενη αγορά κινητού σας;

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles