22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Η Motorola ανακοίνωσε το Ara, το πρώτο αρθρωτό κινητό!

    Δεν έχει περάσει καιρός από την παρουσίαση του concept PhoneBloks, από τον Dave Hakkens. Πρόκειται επί της ουσίας για ένα “αρθρωτό κινητό“, ένα smartphone που θα μπορούσε να συναρμολογηθεί από τον χρήστη, ανάλογα τις ιδιαίτερες ανάγκες του.

    Ο χρήστης, μπορεί να αλλάζει τα μέρη του κινητού (όπως περίπου σήμερα συμβαίνει με τα desktop PC), όπως για παράδειγμα την οθόνη, το τμήμα που φιλοξενεί το ηχείο ή την κάμερα, την μπαταρία κατά βούληση, και ανάλογα με το τι χρειάζεται κάθε φορά. Επίσης, αν κάποιο τμήμα του κινητού, χρειάζεται αναβάθμιση, δεν είναι απαραίτητη η αντικατάσταση της συσκευής εξολοκλήρου, αλλά μόνο του συγκεκριμένου τμήματος. Δείτε το παρακάτω video, για να πάρετε μία ιδέα για το σχετικό concept.

    Φαίνεται πως η ιδέα του Dave Hakkens άρεσε στην Motorola και για αυτό παρουσίασε το Ara, ένα νέο “αρθρωτό” (modular) concept phone! Το Motorola Ara project βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης εδώ και περίπου ένα χρόνο, από τότε που στην εταιρεία είδαν το concept του Dave Hakkens, Phonebloks.

    Μάλιστα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με το Dave Hakkens στο project Ara. Σύντομα, η εταιρεία αναμένεται να αποστείλει σχετικές προσκλήσεις και βεβαίως τις προδιαγραφές (Module Developer Kit) του Ara σε εταιρείες ανάπτυξης και κατασκευαστές, για να ξεκινήσουν να εργάζονται πάνω στα αρθρώματα που θα αποτελούν το κινητό.

    Ara_1

    Ara_2

    Related Articles

    18 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles