22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Να πώς η Motorola θα φτιάξει Smart Watch με εύκαμπτη οθόνη

    Μία νέα ευρεσιτεχνία που έχει καταθέσει η Motorola δείχνει πώς η εταιρεία σχεδιάζει να φτιάξει ένα Smart Watch που, ουσιαστικά θα είναι Smart Band και όλη η επιφάνειά του θα χρησιμοποιείται σαν οθόνη.

    Ξέρουμε πως η Motorola έχει ήδη καταθέσει τις δικές της ιδέες για gadgets που θα φοριούνται, τόσο στο χέρι, όσο και σε άλλα μέρη του σώματος. Από τατουάζ, μέχρι chips που θα ενσωματώνονται στο δέρμα. Ξέρουμε επίσης πως η ιδέα των wearable computers και των εύκαμπτων οθονών, είναι τομείς με τους οποίους έχει ασχοληθεί. Ένα νέο σχέδιο όμως που κατέθεσε ως ευρεσιτεχνία στην αρμόδια αρχή στις ΗΠΑ, δείχνει τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία που ανήκει πια στη Google, σκοπεύει να δημιουργήσει Smart Bands που θα είναι ολούθε λειτουργικά ως οθόνες αφής.

    motorola-flexible-display-device-patent

    Η ιδέα της Motorola είναι απλή και πανέξυπνη. Περίπου όπως και το μεταλλικό μπρασελέ ενός ρολογιού, το σασί της «συσκευής» θα είναι κατασκευασμένο από κομμάτια που ενώνονται μεταξύ τους. Τα κομμάτια αυτά, θα χρησιμοποιούνται για να καμπυλώνουν την οθόνη. Κι έτσι, καθ’ όλο το μήκος του μπρασελέ, θα εκτείνεται η οθόνη η οποία θα είναι αφής και χρηστική.

    Αν αναρωτιέστε πότε θα δούμε ένα τέτοιο, πραγματικά έξυπνο ρολόι με πραγματικά εύκαμπτη οθόνη, θα σας λέγαμε να μην ελπίζετε για κάτι πολύ σύντομα. Το σχέδιο αυτό κατατέθηκε μόλις σήμερα οπότε, μέχρι να εγκριθεί και μέχρι να βγει στην παραγωγή, ίσως περάσουν 1 με 2 χρόνια. Υπολογίστε δε πως εν τω μεταξύ, οι μηχανικοί της Motorola θα πρέπει να έχουν βρει λύσεις για τα εύκαμπτα κυκλώματα και τις εύκαμπτες μπαταρίες που θα έκαναν ένα τέτοιο, πραγματικά έξυπνο ρολόι, χρηστικό, πρακτικό και άξιο να δώσει κάποιος λεφτά να το αγοράσει.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles