25 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Motorola One Vision: Φουλ επίθεση στα 300 ευρώ από μία συσκευή που αξίζει πολλά περισσότερα

    Μια νέα άφιξη από τη Lenovo, που θέλει να “απογειώσει” την οικογένεια One της Motorola. Φτάσαμε μέχρι το Λονδίνο για να  δούμε πριν λίγες ώρες από κοντά το Motorola One Vision, σε ένα διαφορετικό event που διοργάνωσε η εταιρεία στο Shrek’s Adventure London. Ας ξεκινήσουμε από μία πρώτη παρουσίαση του, λοιπόν, πριν επανέλθουμε αναλυτικά με το review της συσκευής στην Αθήνα.

    IMG_20190529_220314

    Το Motorola One Vision είναι μια πρόταση που θέλει να φέρει την κάμερα υψηλών επιδόσεων στη μεσαία κατηγορία, συνδυάζοντας, παράλληλα, μία χορταστική“κινηματογραφική” οθόνη, αλλά και την -επιζητούμενη από πολλούς- απλότητα και καθαρότητα του Android One. Κι όλα αυτά, βέβαια, σε μία άκρως επιθετική τιμή (το αναφέρουμε από την αρχή γιατί, πραγματικά, κάνει τη …διαφορά), που φτάνει -κρατηθείτε- μόλις τα 299 ευρώ!

    Η συσκευή διαθέτει πάνελ IPS LCD με διαγώνιο 6,3 ίντσες και ανάλυση Full HD+ (2520×1080 pixels), ενώ το aspect ratio είναι 21:9 (CinemaVision). Δεν υπάρχει notch, καθώς έχει“υιοθετηθεί” ένα σχεδόν bezel-less design με τη διακριτική παρουσία μιας οπής στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης.

    IMG_20190529_233351

    Το σασί του Motorola One Vision είναι ιδιαίτερα ποιοτικό, καθώς διαθέτει 4D glass design και προσφέρει πολύ καλό grip, ενώ οι χρήστες θα εκτιμήσουν την παρουσία θύρας ακουστικών 3,5 χιλιοστών. Στο πίσω μέρος, είναι διαθέσιμος και αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων για το ξεκλείδωμα της συσκευής με ιδιαίτερη ευκολία.

    Όσον αφορά τώρα περισσότερα specs, το Motorola One Vision έρχεται με οκταπύρηνο επεξεργαστή Exynos 9609 (η πρώτη συσκευή που ενσωματώνει το εν λόγω chipset της Samsung), 4GB RAM128GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου, καθώς και μπαταρία 3.500mAh με δυνατότητα fast charging 15W μέσω του TurboPower φορτιστή.

    IMG_20190529_233522

    Στο κομμάτι των καμερών, όπου η Motorola δίνει ιδιαίτερη έμφαση (εξού και η ονομασία Vision), συναντάμε dual camera setup, με κεντρικό wide-angle αισθητήρα 48MP με διάφραγμα f/1.7, οπτικό σταθεροποιητή, phase-detection autofocus και dual-tone LED flash, που χρησιμοποιεί την τεχνολογία quad pixel για να παράγει φωτογραφίες 12MP με μεγάλα 1.6µm pixels και real-time HDR. Επιπλέον, υπάρχει ένας depth sensor 5MP με διάφραγμα f/2.2. Να σημειωθεί ότι στην κάμερα της συσκευής θα βρείτε AI δυνατότητες.

    Παρούσα, βέβαια, είναι και μία selfie camera με αισθητήρα ανάλυσης 25MP (και εδώ αξιοποιείται η τεχνολογία quad pixel) και διάφραγμα f/2.0.

    IMG_20190529_233426

    Όσον αφορά το λειτουργικό, η παρουσία του Android One (που είναι βασισμένο στο Android 9 Pie) εγγυάται, πέρα από καθαρή εμπειρία Android, φυσικά και ταχύτατες αναβαθμίσεις. Και εδώ το “παρών” δίνουν gestures (Moto Actions τα ονομάζει η εταιρεία), έτσι μπορείτε με κινήσεις του χεριού σας να έχετε γρήγορη πρόσβαση σε διάφορες λειτουργίες, όπως π.χ. να ενεργοποιήσετε το φακό, την κάμερα ή να λάβετε ένα screenshot.

    Το Motorola One Vision θα κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά στις αρχές Ιουνίου σε Gradient Bronze και Gradient Sapphire αποχρώσεις, με κόστος 299 ευρώ, όπως σημειώσαμε από την αρχή.

    IMG_20190529_193142

    Πρόκειται για μία άκρως ανταγωνιστική τιμή, με την οποία η Lenovo θέλει να “χτυπήσει” δυνατά την αγορά, σε μία περίοδο που, όπως δήλωσε και ο VP & GM Lenovo Mobile Business group στην Ευρώπη, Αντώνης Μπαρούνας, στο σημερινό event, έχει ως στόχο να κινηθεί πολύ επιθετικά.

    Όπως μάθαμε, βέβαια, στο μέλλον, θα μας φέρει ακόμη περισσότερες εκπλήξεις (αναφέρουμε προς το παρόν απλά τη λέξη …foldables και τα υπόλοιπα θα τα μάθετε στην πορεία). 

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles