13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Motorola Razr 40 Ultra & Razr 40: Τα δύο νέα clamshell foldables ανακοινώθηκαν και κλέβουν την παράσταση!

    H Motorola παίζει πολύ δυνατά στην ειδική κατηγορία των foldables και αυτό είναι κάτι που μπορεί κάνει να το συμπεράνει εύκολα από την ανακοίνωση των Razr 40 και Razr 40 Ultra. Ακολουθώντας ένα clamshell form factor, η Motorola επιθυμεί ουσιαστικά να δημιουργήσει τα πρώτα αναδιπλούμενα που θα μπορέσουν (επιτέλους) να περάσουν στο ευρύ κοινό. Οι δύο συσκευές που μόλις ανακοινώθηκα για την αγορά των Η.Π.Α., αναμένεται να ακολουθήσουν το πετυχημένο μοντέλο του Galaxy Z Flip, με τη βασική διαφορά ότι η Motorola φαίνεται να εστιάζει περισσότερο σε ένα ακόμη πιο μεγάλο εξωτερικό display.

    Ξεκινώντας από το πιο «ενισχυμένο» μοντέλο, το Razr 40 Ultra ξεχωρίζει για εντυπωσιακό εξωτερικό cover display των 3.6 ιντσών, το οποίο ένα αντιθέσει με τον ανταγωνισμό μπορεί να τρέξει full applications! Επιπλέον, το εν λόγω Panel διαθέτει refresh rate στα 144Hz και πιάνει peak brightness στα 1.100 nits, ενώ μάλιστα υποστηρίζει και HDR10+. Συγκρίνοντας το με τα περισσότερα clamshell foldables που κυκλοφορούν στην αγορά καθίσταται σαφές ότι το εξωτερικό display του 40 Ultra είναι έτη φωτός μπροστά από τον ανταγωνισμό. Σε ότι έχει να κάνει με το εσωτερικό display, αυτό διαθέτει διαγώνιο στις 6.9 ίντσες με pOLED panel, 165Hz refresh rate, peak φωτεινότητα στα 1.400 nits, ανάλυση στα 2600 x 1080 pixels, καθώς επίσης και μια διακριτική punch hole των 32MP.

    Στην καρδιά του Razr 40 Ultra χτυπάει ένα Snapdragon 8+ Gen 1 chipset της Qualcomm (το ίδιο chipset υπήρχε και στον προκάτοχό του), με 8GB RAM και 256GB αποθηκευτικού χώρου (UFS 3.1). Επιπλέον, διαθέτει μπαταρία με χωρητικότητα στα 3.800mAh, η οποία υποστηρίζει φόρτιση στα 30W (σε wired charging) και 5W σε Qi charging. Μάλιστα, όπως το αρχικό Razr έτσι και εδώ, υπάρχει διπλή υποστήριξη με Physical SIM cards αλλά και eSIM. Στα της κάμερας, δεν περιμένουμε και κάτι το επαναστατικό, καθώς η high-end foldable πρόταση της Motorola έρχεται με 12MP primary camera και 13MP Ultrawide camera. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Razr+ διαθέτει Android 13, ενώ παράλληλα έρχεται με 4 χρόνια security patches από την Google.

    Πέραν του Razr 40 Ultra όμως είχαμε και το πιο… «απλό» και «οικονομικό» Razr 40, το οποίο αποτελεί μια λύση με ίδια φιλοσοφία με το «μεγάλο» του αδελφάκι, αλλά με ορισμένα «κομμένα» χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα, το απλό 40άρη έρχεται με εσωτερικό display 6.9 ιντσών, με ρυθμό ανανέωσης στα 144Hz και display στα 1080p, ακολουθώντας φυσικά την ίδια τεχνολογία στο hinge με το μεγαλύτερο μοντέλο. Ωστόσο, η βασική διαφορά τους έγκειται στην εξωτερική οθόνη, η οποία είναι μικρότερη στις 1.5 ίντσες. Ορισμένους «συμβιβασμούς» έχουμε και στο  chipset, όπου εδώ η Motorola για να κρατήσει την τιμή σε χαμηλότερα επίπεδα επέλεξε ένα Snapdragon Gen 1 SoC, το οποίο σαφώς και κάνει τη δουλειά του, αλλά εξυπακούεται ότι δεν μπορεί να πιάσει το performance του Snapdaron 8 Gen 1. Παρόλα αυτά, έρχεται με μια αρκετά πιο μεγάλη μπαταρία στα 4.200mAh, ενώ η main camera του είναι εμφανώς βελτιωμένη σε σύγκριση με το μεγάλο του αδελφάκι, με ανάλυση στα 64MP.  

    Και οι δύο συσκευές αναμένονται στην Ευρώπη στα τέλη Ιουνίου, με το Razr 40 Ultra να στοιχίζει κοντά στα 1.200 ευρώ και το μικρότερο αδελφάκι του: Razr 40 να διαθέτει τιμή πώλησης στα 800 ευρώ. Δεν σας κρύβουμε ότι ανυπομονούμε να τα πιάσουμε στα χέρια μας και να τα τεστάρουμε μέχρι τελικής πτώσεως…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles