18.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Motorola ThinkPhone Hands-On Review: Το απόλυτο “business” phone!

    Τα περισσότερα smartphones που δοκιμάζουμε κατά καιρούς απευθύνονται σε “απλούς” χρήστες, έστω κι αν πολλοί από αυτούς είναι επαγγελματίες που τα χρησιμοποιούν αντί υπολογιστή ή laptop, στην καθημερινότητά τους, κυρίως για εφαρμογές γραφείου και επικοινωνία με συνεργάτες. Ωστόσο, ελάχιστα είναι τα μοντέλα που πραγματικά μπορούν να θεωρηθούν “business”, κάτι που εξαρτάται όχι από το hardware καθαυτό, αλλά τις software δυνατότητες και το support που προσφέρει ο κατασκευαστής στον κάτοχο, ιδιώτη ή επιχείρηση. Το Motorola ThinkPhone είναι ένα από αυτά τα μοντέλα, αποτέλεσμα της συνεργασίας Lenovo και Motorola και… πάμε να το δούμε!

    Αρχικά, τα specs. Το ThinkPhone είναι ένα ανθεκτικό phone καθώς προορίζεται για την αποθήκευση ευαίσθητων και πολύτιμων δεδομένων. Στεγανό κατά IP68 αλλά και ανθεκτικό με βάση το πρότυπο MIL-STD-810H, σε πτώσεις σε τσιμέντο από ύψος έως και 1,3m, σίγουρα εμπνέει εμπιστοσύνη. Gorilla Glass Victus καλύπτει την οθόνη του, ενώ το πίσω μέρος είναι από ίνες αραμιδίου, τόσο ανθεκτικό όσο και ποιοτικό σε όψη και αίσθηση. Φυσικά, το πλαίσιο είναι αλουμινένιο, ενώ το βάρος της συσκευής αγγίζει τα 188,5 γραμμάρια και το πάχος τα 8,3 χιλιοστά. Not bad!

    Η οθόνη είναι P-OLED με 1 δις χρώματα, 144 Hz refresh rate και HDR10+, με διαγώνιο 6,6″. Το aspect ratio δεν είναι υπερβολικά wide (20:9) και η FullHD+ ανάλυση εξασφαλίζει ένα υψηλό 399 pixel-per-inch λόγο. Το ThinkPhone τρέχει Android 13, προφανώς, σε μια σχετικά pure μορφή με πολλές βοηθητικές εφαρμογές (περισσότερα παρακάτω). Οι επιδόσεις εξασφαλίζονται από το Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 (5G), μαζί με 8-12GB RAM και 128, 256 ή 512GB αποθηκευτικού χώρου, μη επεκτάσιμου ωστόσο. Είναι, πάντως, UFS 3.1, για ταχύτατη μεταφορά δεδομένων.

    Ως επαγγελματικό μοντέλο δεν μας προϊδέασε για κάποια κορυφαία κάμερα, αλλά ακόμα κι έτσι, ο 50MP κύριος αισθητήρας με multi-directional PDAF και OIS, εξασφαλίζει πολύ καλές λήψεις φωτογραφιών και video, ανάλυσης έως και 8K στα 30 FPS αλλά και 4K HDR10. Η απαραίτητη ultrawide κάμερα είναι εκεί, με 13MP αισθητήρα και 120 μοίρες εύρος, ενώ το πακέτο συμπληρώνει ο 2MP depth sensor. Το οτι έχει δοθεί περισσότερο βάρος στο teleconferencing και τις video κλήσεις εν γένει φαίνεται και από την 32MP selfie κάμερα, με HDR και λήψη 4K video.

    Ο ήχος προέρχεται από dual stereo ηχεία και τα αρκετά μικρόφωνα πάνω στη συσκευή επιτυγχάνουν την καθαρή λήψη ήχου ακόμα και σε μια πολύβουη αίθουσα, με πολλούς συνομιλητές. Η συνδεσιμότητα είναι εξαιρετική με Wi-Fi 6e (tri-band), BT 5.2 με A2DP και LE, NFC και USB Type-C 3.1 με OTG. Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι μέσα στην οθόνη, οπτικού τύπου και όσον αφορά την αυτονομία, η μπαταρία των 5.000mAh προσφέρει πολλές ώρες χρήσης μακριά από τον φορτιστή των 68W, ενώ υποστηρίζει και 15W ασύρματη φόρτιση.

    Πάμε, τώρα και στα όσα δεν δείχνουν τα specs! Το ThinkPhone προστατεύει τα δεδομένα του χάρη στην πλατφόρμα ThinkShield, out-of-the-box. Ακόμα και σε επίπεδο chip, η ασφάλεια των δεδομένων είναι προτεραιότητα, με το Moto KeySafe να απομονώνει PINs, κλειδιά κρυπτογράφησης, κωδικούς κ.λπ. από τα “λοιπά” δεδομένα στο εσωτερικό storage.

    Για κάθε επαγγελματία, η seamless μετάβαση από το mobile στο desktop/laptop είναι πολύ σημαντική. Έτσι, η ενσωμάτωση Android/Windows ήταν στόχος για τη Motorola, η οποία πέτυχε έναν πανεύκολο συγχρονισμό και διασύνδεση του ThinkPhone με τον υπολογιστή. Έτσι, μπορείτε να κάνετε file drop από τη μια συσκευή στην άλλη, να κάνετε “app streaming”, δηλαδή να τρέξετε τις εφαρμογές της μια συσκευής στην άλλη (και τούμπαλιν), να χρησιμοποιήσετε την κάμερα του ThinkPhone ως webcam του υπολογιστή, ακόμα και να απαντάτε σε μηνύματα του τηλεφώνου, από τον υπολογιστή σας, με κοινά notifications. Α, είπαμε οτι με τον ίδιο φορτιστή μπορείτε να φορτίζετε το ThinkPhone αλλά και το ThinkPad σας; Φυσικά!

    Επιπλέον, το ThinkPhone θα λάβει 3 χρόνια major Android updates και 4 χρόνια updates ασφάλειας. Έτσι,ο εταιρικός “στόλος” δεν θα χρειαστεί αναβάθμιση σύντομα και τα εταιρικά (και προσωπικά) δεδομένα παραμένουν ασφαλή.

    Το Motorola Thinkphone είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα στα €829, σε έκδοση 8/256GB. Αν ήδη βρίσκεστε στο οικοσύστημα συσκευών (υπολογιστών) της Lenovo και είστε επαγγελματίας που εργάζεται πολύ σε αυτές, τότε το ThinkPhone είναι σίγουρα μια εξαιρετική λύση για εσάς!

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles