22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Movie Quiz: Ποιος… «γίγαντας» είχε φορέσει τη στολή του πρώτου Alien;

    Ποιος το γνωρίζει άραγε; Εμείς και τώρα και εσείς! Ο λόγος για τον Bolaji Badejo, από τη Νιγηρία, τον πρωταγωνιστή που έδωσε ζωή και κίνηση στο πιο cult Alien που έχουμε δει ποτέ, αλλά κανείς δεν είδε το πραγματικό πρόσωπό του. Δυστυχώς ο πανύψηλος Νιγηριανός έχει πεθάνει από το 1992 από δρεπανοκυτταρική αναιμία, αλλά κατάφερε έστω και άθελά του να μείνει στην ιστορία μέσα από τη στολή του αδηφάγου Alien της πρώτης ταινίας του Ridley Scott. Ο Bolaji γεννήθηκε στο Λάγος της Νιγηρίας το 1953, έκανε σπουδές στην Αιθιοπία και στη συνέχεια στις ΗΠΑ, πριν μετακομίσει στο Λονδίνο για να σπουδάσει γραφικές τέχνες.

    tumblr_nk14a1DQ1c1qd479ro3_1280

    Τον ρόλο του όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες τον κέρδισε σχετικά εύκολα, χάριν στο ύψος του που άγγιζε τα 2.20 μέτρα! Μια ματιά του Ridley Scott στον Bolaji ήταν αρκετή για να κλείσει η συμφωνία, αφού εκείνη την εποχή (1979) τα ψηφιακά εφέ δεν είχαν καμία σχέση με αυτά που απολαμβάνουμε σήμερα, έτσι το ύψος του Νιγηριανού σε συνδυασμό με την καλοφτιαγμένη στολή του Alien έκαναν τον Scott να μην έχει μάτια για άλλον ηθοποιό. Το επιτελείο και ο σκηνοθέτης έψαχναν πολύ καιρό για να βρουν έναν ηθοποιό που θα δεχόταν το ρόλο. Είχαν σκεφτεί από παίχτες μπάσκετ μέχρι και το ψηλόλιγνο μοντέλο Veruschka von Lehndorff. Αλλά κανένας δεν ήταν αρκετά καλός για να καλύψει τις ανάγκες της φιγούρας του υπερρεαλιστή καλλιτέχνη, HR Giger.

    Bolaji-Badejo-alien-02

    Ο ρόλος του πάντως μόνο εύκολος δεν ήταν, αφού έπρεπε να φοράει για ώρες μια πολύ βαριά στολή, ασφυκτικά ζεστή και δύσκολη στην μετακίνηση. Ο ίδιος είχε αναφέρει άλλωστε οτι δεν άντεχε να την φοράει για πάνω από 20 λεπτά κάθε φορά, αφού γινόταν μούσκεμα στον ιδρώτα! Εκτός από το βάρος της στολής και την υψηλή θερμοκρασία στο εσωτερικό της όμως, ο Bolaji είχε να αντιμετωπίσει την περιορισμένη ορατότητα μέσα από το κεφάλι του Alien αλλά και το γεγονός οτι ήταν καθημερινά καλυμμένος με λιπαντικό για να χωράει εύκολα η στολή στο κορμί του.

    964488_tumblr_nk14a1DQ1c1qd479ro4_1280

    Ο Badejo επέστρεψε στη Νιγηρία το 1980 – μετά την μεγάλη επιτυχία της ταινίας που με προυπολογισμό μόλις 11 εκατομμύρια δολάρια, «έκοψε» πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια σε εισητήρια – όπου και πέθανε το 1992 σε ηλικία μόλις 39 ετών. 

    964521_7C0M7vB_-1-.png

    Κάπως έτσι όμως έμεινε στην ιστορία το συγκεκριμένο Alien και μαζί του και ο αθέατος ήρωας που του έδωσε ζωή!

     

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles