17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Γιατί μια μετακόμιση στον Ερμή είναι μία πολύ κακή ιδέα…

    Ο καιρός έχει αρχίσει να κρυώνει. Σε λίγο θα χρειαζόμαστε θέρμανση και αυτό αποδεικνύεται ένα απίστευτα ακριβό σπορ. Οι επιστήμονες της ΝΑSA αποκάλυψαν πως βρήκαν νερό (πάγο συγκεκριμένα) και οργανική ύλη στον Ερμή, τον πιο κοντινό πλανήτη στον Ήλιο. Οι αποδείξεις για τους επιστήμονες προέρχονται από το σκάφος Messenger και είναι αδιάσειστες.

    Εύλογα, λοιπόν, θα σκέφτεστε ότι μπορούμε σιγά σιγά να προγραμματίζουμε μία μετακόμιση στον πλανήτη Ερμή, πριν εγκατασταθούν εκεί Τρόικες και ΔΝΤ ή λοιπές δυνάμεις. Σκεφτείτε το ξανά όμως. Υπολογίστε πως οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στον πλανήτη εκτείνονται μεταξύ -223,15 έως 426,85 βαθμούς Κελσίου. Λίγο άβολη η επιβίωση εκεί.

    Οι επιστήμονες όμως είναι τρομερά ενθουσιασμένοι για τα ευρήματά τους. Υποστηρίζουν ότι η οργανική ύλη που βρέθηκε στον Ερμή, είναι η ίδια που είχε βρεθεί στη Γη πριν εκατομμύρια χρόνια και ήταν η απαρχή της ζωής. Η οργανική ύλη αυτή που βρίσκεται στις πλευρές του πλανήτη που δεν «φαίνονται» από τον ήλιο, προστατεύουν και τα αποθέματα πάγου, ο όγκος του οποίου έχει το μέγεθος μίας μεγάλης πόλης.

    Πώς βρέθηκαν, όμως, το νερό και η οργανική ύλη εκεί; Οι επιστήμονες υπολογίζουν πως αυτό έγινε με τον ίδιο τρόπο που ήρθαν στη γη. Από την πρόσκρουση κάποιου κομήτη με την επιφάνεια του Ερμή. Τα ευρήματα εξασφαλίστηκαν με τρεις μεθόδους: χρησιμοποίησαν φασματογράφους νετρονίων, την μέθοδο της αντανάκλασης κοντά στο υπέρυθρο φάσμα, αλλά και θερμικά μοντέλα που εξασφάλισε το σκάφος Messenger.

    Σε τι ωφελεί μία τέτοια ανακάλυψη; Όσο κι αν σας ακυρώσαμε τα όνειρα για μία διαπλανητική μετακόμιση, σκεφτείτε πως οι επιστήμονες θα μπορέσουν να αποκρυπτογραφήσουν ακόμα περισσότερο το μυστικό της ζωής στο σύμπαν, έχοντας στη διάθεσή τους περισσότερα στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησαν τα πράγματα και εξελίχθηκαν σε αυτό που είμαστε τώρα. Αυτό από μόνο του, είναι σπουδαίο.

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles