18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    “Μπλοκάρει” η Γαλλία δημοφιλείς gaming όρους όπως “streamer” και “esports”

    Μέτρα, προκειμένου να προστατευτεί η «αγνότητα» της γαλλικής γλώσσας, αποφάσισε να πάρει η Γαλλία, απαγορεύοντας στα μέλη της κυβέρνησης να χρησιμοποιούν αγγλικούς όρους από τη βιομηχανία του gaming, όπως είναι οι «streamer» και «esports».

    Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, τα στελέχη δε θα μπορούν να χρησιμοποιούν δημοφιλείς αγγλικούς όρους, οι οποίοι εύκολα μπορούν να οδηγήσουν σε παρανοήσεις όταν τους ακούσει ένας πολίτης που δεν παίζει παιχνίδια. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η γαλλική είναι μια πλούσια γλώσσα και οι αντίστοιχοι γαλλικοί όροι έρχονται να διασφαλίσουν ότι οι gamers στη Γαλλία δε θα χρησιμοποιούν άσκοπα αγγλικούς όρους.

    Για παράδειγμα, η γαλλική φράση “joueur-animateur en direct” θα αντικαταστήσει στο εξής τον όρο “streamer” και η φράση “jeu video de competition” θα χρησιμοποιείται αντί του “esports”. Αυτοί δεν είναι μόνοι όροι που απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται από τα στελέχη της κυβέρνησης. Άλλος ένας όρος είναι το cloud gaming που προτείνεται να αλλάξει σε “jeu video en nuage”.

    Φυσικά, το μέτρο αυτό δε θα επηρεάσει με κάποιο τρόπο τους απλούς πολίτες, οι οποίοι θα εξακολουθήσουν να μιλούν με τον τρόπο που επιθυμούν οι ίδιοι και να χρησιμοποιούν τους αγγλικούς όρους αν και εφόσον τους προτιμούν.

    Διαβάστε επίσης:

    Πρώτο gameplay trailer για το Sonic Frontiers

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles