17.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    “Μπλοκάρει” το Starlink του Elon Musk η κυβέρνηση στην Κίνα

    Το δορυφορικό internet του Elon Musk αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς, όμως, όπως όλα δείχνουν, η εξάπλωσή του στην Κίνα συναντά εμπόδια από την κυβέρνηση. Όπως αποκάλυψε ο διάσημος επιχειρηματίας σε συνέντευξή του, η κινεζική κυβέρνηση δεν είναι fan του και προσπαθεί να εξασφαλίσει ότι ο Musk δε θα πουλήσει ποτέ το Starlink στη χώρα. Στη ρίζα του προβλήματος, φυσικά, βρίσκεται το γεγονός ότι η SpaceX προμηθεύει την Ουκρανία με το Starlink, η οποία αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με τη σύμμαχο της Κίνας, τη Ρωσία.

    Είναι ασαφές αν ο Musk θα ακούσει τελικά την απαίτηση της κινεζικής κυβέρνησης κρατώντας έξω από τη χώρα το Starlink. Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έχει ένα τεράστιο εργοστάσιο στη Σαγκάη, που παράγει χιλιάδες ηλεκτρικά αυτοκίνητα Tesla, οπότε το κόστος θα είναι τεράστιο για τον ίδιο. Αν ο Musk εκνευρίσει το πολιτικό σύστημα, θα μπορούσε εύκολα να δει το εργοστάσιό του να κλείνει τις πύλες του και να βρίσκεται μετέωρη η παραγωγή σε Ευρώπη και Ασία.
    Η Κίνα προφανώς δε θέλει να επεκταθεί το Starlink στη χώρα, διότι με το δορυφορικό internet οι πολίτες θα μπορούσαν να “σερφάρουν” στο διαδίκτυο χωρίς καμία επιτήρηση και έλεγχο. Ακόμα κι αν επιτραπεί όμως κάποια στιγμή η είσοδός του στη χώρα, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα απαιτηθεί από το Musk κάποιος έλεγχος στο περιεχόμενο, κάτι που δύσκολα θα δεχόταν ο CEO της SpaceX.

    Διαβάστε επίσης:

    Kanye West: Μετά το “μπλόκο” στο Instagram, ban και στο Twitter!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles