24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Μπλοκαρισμένα Facebook, Twitter και Youtube στην Τουρκία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος

    Σοκαρισμένος ο πλανήτης παρακολουθεί ένα πραξικόπημα σε εξέλιξη στην Τουρκία, όπου ο στρατός φέρεται να έχει αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Τανκς έχουν φτάσει στην είσοδο του αεροδρομίου “Ατατούρκ”, στρατός έχει κλείσει τις εισόδους από τις γέφυρες του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη, ενώ ελικόπτερα και μαχητικά κάνουν χαμηλές πτήσεις πάνω από την πρωτεύουσα της Τουρκίας. Ο πρόεδρος της χώρας Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να βρισκόταν σε τουρκικό θέρετρο και κατελήφθη εξαπiνης από το πραξικόπημα, ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται εν πτήσει, με τις πληροφορίες για το πού θα προσγειωθεί να είναι συγκεχυμένες.

    Την ίδια στιγμή τα social media στη χώρα έχουν μπλοκαριστεί, με τις αναφορές των χρηστών να σημειώνουν ότι το Twitter, το Facebook αλλά και το Youtube δε λειτουργούν από τις 10:50 περίπου το βράδυ, ενώ άλλα δίκτυα όπως το Instagram και το Vimeo παραμένουν διαθέσιμα.

    Κάποιοι κάτοικοι της χώρας βρίσκονται online μέσω VPN ή άλλων υπηρεσιών που προσφέρουν ανωνυμία, δημοσιεύοντας πληροφορίες και εικόνες με το στρατό στους δρόμους, τα τανκς στο “Ατατούρκ”, αλλά και τα μαχητικά πάνω από την Άγκυρα.

    Οι εξελίξεις είναι δραματικές και όλος ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles