19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Mπορείς να αντέξεις μία μέρα χωρίς να διαβάσεις τα emails σου;

    Η αλήθεια είναι πως δεν είναι λίγες οι φορές που το να διαβάσουμε τα emails μας φαίνεται ένας απίστευτος “βραχνάς”. Ειδικότερα, αν τα εισερχόμενά μας είναι αρκετά και τα περισσότερα αφορούν εκκρεμότητες στη δουλειά ή ακόμη και απαντήσεις που πρέπει να δώσουμε σε καθένα απ’ αυτά ξεχωριστά. Πολλές φορές, μας προβληματίζουν ακόμη και τα spam, που κι αυτά θέλουν το χρόνο τους για να δούμε τι περιέχουν πριν τα διαγράψουμε.

    Κάπως έτσι φαίνεται ότι σκεφτόταν και ο Paul Lancaster που ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο, όταν αποφάσισε να “θεσπίσει” μία “ημέρα χωρίς email”. Την “έμπνευση” αυτή την είχε πέρυσι στις 12 Δεκεμβρίου και, μάλιστα, κατάφερε να δώσει σ’ αυτήν αρκετή δημοσιότητα, με μεγάλα τεχνολογικά sites ανά τον πλανήτη να κάνουν αναφορές. Να λοιπόν που η μέρα αυτή έρχεται ξανά αύριο και ο Paul συνεχίζει να μας παρακινεί να μην ανοίξουμε τα “ηλεκτρονικά” mailboxes μας για ένα ολόκληρο 24ωρο.

    Μας λέει, λοιπόν, απλά να αγνοήσουμε όλα τα emails που θα μας έρθουν και, όπως γράφει χαρακτηριστικά, “αν χρειαστεί να επικοινωνήσουμε με κάποιον αυτή την ημέρα, να το κάνουμε με ένα τηλεφώνημα είτε ακόμη και με μία συνάντηση face-to-face” από αυτές που πολλές φορές παραλείπουμε.

    Εμείς σκεφτόμαστε ότι τα emails, κακά τα ψέματα, είναι πολύ χρήσιμα στους περισσότερους από εμάς καθημερινά στη δουλειά μας, σε σημείο που δύσκολα θα κάναμε ακόμη και το πείραμα της μίας ημέρας χωρίς αυτά. Για ένα συντάκτη, για παράδειγμα, είναι τρόπος ενημέρωσης, λόγω των δελτίων τύπου που λαμβάνουμε σε αυτά, μέσο επικοινωνίας με τους αναγνώστες του site μας ή ακόμη και με τους συνεργάτες μας. Αφήστε που εκείνο που σκεφτόμαστε είναι ότι, αν δε διαβάσουμε π.χ. αύριο τα emails μας, μεθαύριο θα έχει μαζευτεί ένα “βουνό” από δαύτα και θα θέλουμε το διπλό χρόνο για να τα ξεχωρίσουμε.

    Εσείς, αλήθεια, πώς βλέπετε την παραίνεση του Peter Lancaster; Μπορείτε (ή καλύτερα θέλετε) να ακολουθήσετε το παράδειγμά του και να περάσετε μία μέρα χωρίς τα emails σας; Εμείς, πάντως, σας ενημερώσαμε για την ύπαρξη της σχετικής “ημέρας”, οπότε το χρέος μας το κάναμε…

    Πηγή: TNW

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles