18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Μπορεί ένα GIF να θεωρηθεί… φονικό όπλο; Η απόφαση ενός δικαστή είναι ναι!

    Πρωτοφανής υπόθεση απασχολεί δικαστήρια των ΗΠΑ, καθώς ο 29χρονος John Rayne Rivello κατηγορείται για την αποστολή ενός… flashing GIF στο δημοσιογράφο Kurt Eichenwald, σε μία προσπάθεια να του προκαλέσει επιληπτική κρίση. Το GIF χαρακτηρίζεται ως “φονικό όπλο” στο κατηγορητήριο εναντίον του που εκδόθηκε τη Δευτέρα.

    Ο Eichenwald, επιφανής reporter του Newsweek, είναι γνωστό ότι πάσχει από επιληψία, καθώς αναφέρεται συχνά στην κατάστασή του στην αρθρογραφία του. Όσο για τον Rivello, κατηγορείται ότι του έστειλε μέσω twitter το GIF, ώστε να τον εκδικηθεί για ανάρτησή του με την οποία διαφωνούσε λόγω πολιτικών απόψεων. Αν και χρησιμοποίησε ψευδώνυμο, οι ερευνητές του FBI έφτασαν στα ίχνη του, μέσω του iPhone του και του λογαριασμού του στο iCloud.

    Kurt Eichenwald
    Kurt Eichenwald

    Νομικοί εμπειρογνώμονες σημειώνουν τώρα ότι ο χαρακτηρισμός ενός GIF ως όπλου επίθεσης είναι κάτι χωρίς προηγούμενο, αλλά διαφοροποιούνται σχετικά με την προβλεπόμενη έκβαση που πιστεύουν ότι θα έχει η υπόθεση. Η υπερασπιστική γραμμή του Rivello θα στηριχθεί στο ότι “εικόνες και τέχνη καλύπτονται από την ελευθερία έκφρασης”, αλλά είναι γεγονός ότι οι απειλές και η γλώσσα που χρησιμοποίησε στην ιδιαίτερη αυτή “επίθεσή” του δε θα κάνουν εύκολη τη θέση του στο δικαστήριο…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles