21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Μπράβο Sammy! Τα Galaxy S7 και S8 λαμβάνουν firmware update για καλύτερη ασφάλεια!

    Όλες οι κατασκευάστριες εταιρείες έχουν μια συγκεκριμένη περίοδο κατά την οποία συνηθίζουν να προσφέρουν patches και security updates για την αναβάθμιση και την προστασία των smartphones τους. Αύτη η χρονική περίοδος συνήθως δεν ξεπερνάει τα τρία έτη για την πλειονότητα των εταιρειών, ωστόσο υπάρχουν και… εξαιρέσεις, καθώς πρόσφατα η Samsung προχώρησε σε ένα security update στη σειρά Galaxy S7 και Galaxy S8. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η κορεατική εταιρεία έχει ανακοινώσει τον επίσμο τερματισμό της υποστήριξης της στα προαναφερθέντα μοντέλα το 2020 και το 2021 αντίστοιχα (είχαν κυκλοφορήσει το 2016 και το 2017).

    Όπως έγινε γνωστό από το development team της Samsung, οι αναβαθμίσεις στο firmware επιδιορθώνουν ένα πρόβλημα ασφάλειας που έχει άμεση σχέση με το GPS. Πολιτική της Samsung είναι να παρέχει στις συσκευές της 5 έτη για security updates και 4 χρόνια αναβαθμίσεις στο Android, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο για τουλάχιστον μια τετραετία. Φυσικά, μετά από αυτό το χρονικό διάστημα η υποστήριξη υφίσταται μόνο σε σπάνιες (κι εξαιρετικά επικίνδυνες) περιπτώσεις και έχει άμεση σχέση με τον αριθμό των users, οι οποίοι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν την εκάστοτε συσκευή (από ότι μπορούμε να καταλάβουμε στην περίπτωση των S7 και S8 είναι σίγουρα αρκετοί). Aν μη τι άλλο η Samsung είναι μια εταιρεία που προσέχει αρκετά τις συσκευές της ακόμη και εάν αυτές έχουν… «γεράσει».

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles