21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Το οριστικό τέλος του MSN Messenger, μετά από 15 χρόνια λειτουργίας…

    Σε μερικές εβδομάδες (συγκεκριμένα στις 31 Οκτωβρίου), ο MSN Messenger θα μπει οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η Microsoft ήδη από τους πρώτους μήνες του 2013 έχει εκκινήσει τη διαδικασία σταδιακής κατάργησης του MSN Messenger και την ενσωμάτωση όλων των users της εφαρμογής στο Skype. Αν και η αλλαγή αυτή πραγματοποιήθηκε στις περισσότερες περιοχές του κόσμου, στην Κίνα το MSN εξακολουθούσε να υφίσταται και να λειτουργεί κανονικά.  news_photo_23877_1352131657

    Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε η Microsoft μετά την 31η Οκτωβρίου, το MSN Messenger θα καταργηθεί πλήρως και στη συγκεκριμένη περιοχή, σηματοδοτώντας έτσι το οριστικό τέλος του, ύστερα από 15 χρόνια συνεχούς λειτουργίας. Συγκεκριμένα, η εφαρμογή εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο προσκήνιο του computing το 1999 στο πλαίσιο μίας προσπάθειας της Microsoft να ανταγωνιστεί την υπηρεσία AIM της AOL. Εκείνα τα χρόνια τόσο το AIM όσο και το MSN αποτελούσαν τους πιο γνωστούς chat clients στην αμερικανική αγορά, με τις δύο εταιρείες (Microsoft και AOL) να κονταροχτυπιούνται για το ποια από τις δύο θα καταφέρει να προσελκύσει τους περισσότερους users. Με το πέρασμα των ετών, η Microsoft πρόσθεσε πολλά ενδιαφέροντα features στον δημοφιλή chat client της, όπως ήταν για παράδειγμα τα emoticons, η δυνατότητα για on-line gaming, η αποστολή αρχείων φωτογραφιών, η πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων κ.α. Η εξαγορά της Skype Communications από τη Microsoft το 2011 σήμανε ίσως την αρχή του τέλους για το MSN, καθώς ο κολοσσός του computing δεν θα μπορούσε να διατηρήσει δύο πλατφόρμες που έφεραν παρόμοια χαρακτηριστικά. Στο τέλος όπως ήταν λογικό επικράτησε το πιο σύγχρονο Skype, με την Microsoft να καταργεί το Messenger και να μεταφέρει όλους τους χρήστες του σε αυτό.

    Mssgr_Video_Conv_web

    Ωστόσο, όποια και εάν ήταν η πορεία και η τελική κατάληξη του δημοφιλούς chat client, δε γίνεται να μην σταθούμε στο γεγονός ότι μία απλή εφαρμογή σαν αυτή συνέβαλλε τα μέγιστα ώστε να γίνει η καθημερινή επικοινωνία μας πιο άμεση, απλή και γρήγορη. Όσοι ασχολήθηκαν μαζί του και το χρησιμοποίησαν δύσκολα θα το ξεχάσουν.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles