18.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    MTN: Εξαγόρασε την IBS και επεκτείνει τις δραστηριότητες της MTN Business στον τομέα των υπηρεσιών Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής!

    ΜΤΝ Business 3

    Νέα στρατηγικής σημασίας κίνηση της MTN, που μετά το επιτυχημένο λανσάρισμα του δικτύου MTN4G,ανακοίνωσε χθες, την εξαγορά της IBS που εξειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών ΙCT. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης που έγινε στη Λευκωσία την τέταρτη 29 Απριλίου 2015, η MTN ανακοίνωσε την εξαγορά της κυπριακής εταιρίας πληροφορικής IBS, με στόχο στην περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων του επιχειρηματικού της βραχίονα, της ΜΤΝ Business, στον τομέα των υπηρεσιών ICT.

    Παράλληλα, η εξαγορά της IBS σηματοδοτεί την αφετηρία μιας συνολικής μετεξέλιξης των τηλεπικοινωνιών που αλλάζει ριζικά το εγχώριο τοπίο. Η MTN με την κίνηση αυτή μετατρέπεται και γίνεται ο μοναδικός πάροχος που προσφέρει στην επιχειρηματική κοινότητα της Κύπρου, μέσω της ΜΤΝ Business, υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής στη λογική του one stop solutions.

    Στην τοποθέτηση του ο CEO της MTN, κ. Philip Van Dalsen, αναφέρθηκε στο στρατηγικό σχέδιο της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια και την ώθηση που δίνει σε αυτό η σημερινή εξαγορά της IBS, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η MTN, τηρώντας την παράδοση της πρωτοπορίας που έχει κτίσει όλα αυτά τα χρόνια, ανοίγει αυτό το δρόμο της μετεξέλιξης σε έναν ολοκληρωμένο πάροχο τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής. Η MTN αλλάζει και με τον τρόπο αυτόν αλλάζει την Κύπρο: Τη θέτει στην πρωτοπορία των εξελίξεων παρέχοντας στις κυπριακές επιχειρήσεις υπηρεσίες Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής που εξοικονομούν κόστη και  πολλαπλασιάζουν τις δυνατότητες ανάπτυξής τους».

    Με την ενσωμάτωση της τεχνογνωσίας και του ανθρώπινου δυναμικού της IBS, η MTN Business εμπλουτίζει το φάσμα των προτάσεών της με  προϊόντα και  υπηρεσίες υλικοτεχνικής  υποδομής (hardware servers) για μεγάλους οργανισμούς συνοδευόμενες από integration services, ευρεία γκάμα cloud services (IaaS, SaaS, PaaS), συμβουλευτικές υπηρεσίες (consulting), υπηρεσίες έλεγχου (AUDIT) και υπηρεσίες  ασφάλειας (Information Security).

    Ο Διευθυντής της MTN Business, κ. Ανδρέας Νεοκλέους, δήλωσε σχετικά: «Στο σύγχρονο ευμετάβλητο επιχειρηματικό περιβάλλον, οι τεχνολογικές δυνατότητες των επιχειρήσεων καθορίζουν και το μέλλον τους. Γι’ αυτό όλες αναζητούν τη σωστή κίνηση που θα τους επιτρέψει να παραμείνουν ανταγωνιστικές και να διακριθούν. Για την MTN Business, η αντίστοιχη σωστή κίνηση είναι να προσφέρει στους επιχειρηματικούς πελάτες της μια πλήρη γκάμα προϊόντων υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής, έτσι ώστε να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στο σύνολο των τεχνολογικών αναγκών κάθε επιχείρησης. Η MTN Business αναδεικνύεται σε μια εταιρία-σύμβουλο τεχνολογίας, καθώς υποστηρίζει τις στρατηγικές ανάγκες και την ευρύτερη ανάπτυξη των πελατών της».

    Αξίζει να αναφερθεί ότι η Intelligent Business Solutions Ltd δημιουργήθηκε το 2004 από μια ομάδα νέων Κυπρίων επιστημόνων πληροφορικής για να προσφέρει υψηλού επιπέδου τεχνολογικές υπηρεσίες σε κάθε μεγέθους επιχείρηση στην Κύπρο. Είναι η πρώτη εταιρεία στη χώρα μας που παρείχε υπηρεσίες cloud computing ( από το 2007). Με πελάτες σε όλη την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, η Intelligent Business Solutions Ltd προσφέρει πλήρες φάσμα υπηρεσιών πληροφορικής. Αξιοποιώντας την καινοτομία και τεχνογνωσία της IBS, οι εταιρείες μπορούν να εφαρμόσουν τις κατάλληλες τεχνολογικές λύσεις που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες τους ώστε να εργαστούν πιο αποτελεσματικά και να αυξήσουν την αποδοτικότητα και παραγωγικότητά τους.

    ΜΤΝ Business 1

    ΜΤΝ Business 2

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles