18.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    CAT S60 ελληνικό hands-on video: Το σκληροτράχηλο smartphone με τη θερμική κάμερα που κλέβει την παράσταση στο MWC 2016!

    H CAT σχεδιάζει αποκλειστικά συσκευές που είναι γεννημένες για να αντέχουν σε κάθε κακουχία, κακοτοπιά, «κακομεταχείριση» και… «κακιά στιγμή»! Στο φετινό MWC η CAT μας επεφύλασσε μία νέα πιο “ιδιαίτερη” έκπληξη, καθώς παρουσίασε το CAT S60, ένα smartphone που ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία της γνωστής εταιρείας, αλλά ξεχωρίζει από το γεγονός ότι διαθέτει ενσωματωμένη FLIR θερμική κάμερα!

    CAT S60 (2)

    Όπως μας ενημέρωσε η Caterpillar, το CAT S60 είναι κατασκευασμένο για να αντέχει σε πτώσεις από το 1.5 μέτρο, ενώ παράλληλα μπορεί να βυθιστεί ακόμη και σε βάθος 5 μέτρων, αντέχοντας περίπου για μία ώρα. H FLIR θερμική κάμερα όμως που δεσπόζει στο πίσω μέρος του είναι πραγματικά «όλα τα λεφτά», καθώς μπορεί να καταγράψει θερμικές εικόνες, να μετρήσει θερμοκρασίες (καταγράφοντας τόσο εικόνα όσο και video). Η συγκεκριμένη λειτουργία μπορεί να χρησιμεύσει κυρίως σε αποστολές έρευνας και διάσωσης, ενώ σύμφωνα με τους υπευθύνους της CAT μπορεί να μετρήσει θερμοκρασία από 0 έως 100 βαθμούς με ακρίβεια του 1 βαθμού.

    CAT S60 (5)

    CAT S60 (1)

    CAT S60 (6)

    Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, το CAT S60 διαθέτει οθόνη 4.7 ιντσών ανάλυσης μόλις 720p με προστασία ωστόσο Gorilla Glass 4 και δυνατότητα χρήσης με βρεγμένα χέρια ή με γάντια, επεξεργαστή Snapdragon 617, 3GB RAM, 32GB αποθηκευτικού χώρου, κάμερες 13 και 5MP και μπαταρία 3.800mAh. Ενσωματώνει το λειτουργικό Android Marshmallow, ενώ εννοείται πως είναι κατασκευασμένο από ισχυρά κράματα μετάλλου και αλουμινίου και μάλιστα υποστηρίζει και 4G.

    CAT S60 (3)

    Σύμφωνα με την CAT, το S60 θα κάνει την εμφάνιση του μέσα στο καλοκαίρι και θα στοιχίζει κοντά στα 600 με 700 ευρώ. Περνώντας από το booth της CAT στο MWC δε γινόταν να αντισταθούμε στον πειρασμό και να μην σας το παρουσιάσουμε…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles